OPWIJK - Kunstenparcours Kunstlicht: 34 lokale kunstenaars maken kunst met licht

C21

OPWIJK - Kunstenparcours Kunstlicht: 34 lokale kunstenaars maken kunst met licht

Foto_kunstlicht_organisatoren
 
Flyer_kunstlicht_def
 

Licht als bron voor kunst en werken die pas ontstaan door licht, dat is het idee van ‘Kunstlicht’, de nieuwe expo van Toer&Taxus en Kunst In Lege Huizen in samenwerking met de gemeente Opwijk. Kris De Plecker van Toer&Taxus: “Het idee ontstond parallel met de oproep om tijdens de tweede coronagolf licht te laten schijnen over de wereld. Dat gaan we in Opwijk doen. Iedereen kan de werken coronaproof bezoeken.” 

 

Toer&Taxus en Kunst In Lege Huizen zet tijdens 3 weekends in januari een kunstenparcours op poten waarbij kunst en licht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. “Lokale kunstenaars uit diverse disciplines werden uitgenodigd om een werk te maken waarbij ze een beeld laten ver'schijnen' dat enkel en alleen zichtbaar wordt door licht. Licht wordt op die manier de centrale bron voor het werk,“ legt medeorganisator Tom Bosman van Kunst In Leeg Huizen uit. Maar liefst 34 lokale creatievelingen werken mee. Een nieuw record voor de organisatoren, die met Kunstlicht al aan hun 5de samenwerking toe zijn.  

 

Florent Verberckmoes van Toer&Taxus: “Elk werk staat in relatie tot een woord, zin, tekst(fragment), gedicht, verhaal, gezegde ... over licht. Het beeldend, audiovisueel of auditief werk is daardoor niet enkel decoratief maar krijgt betekenis door de link met het tekstueel gegeven.” 

 

4 kerken uitgelicht  

Het parcours loopt langs 29 particuliere en openbare plaatsen. “We mogen rekenen op de medewerking van de Opwijkse kerkfabrieken, waardoor we enkele prachtige glasramen van de kerken van Opwijk, Mazenzele, Nijverseel en Droeshout uniek kunnen belichten,” vertelt medeorganisator en lichtexpert Johan De Bleser. Een andere blikvanger is de oude jongensschool van Nijverseel, waar werk te zien zal zijn op de binnenkoer. Ook dorpsdichter Eddy Hillaert en cultuurschepen Jan Couck leveren een bijdrage aan Kunstlicht.  

 

De werken zijn te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en zondag 15, 16 en 17, 22, 23 en 24 en 28, 29 en 30 januari, telkens van 18 tot 22u. Alle info en locaties op www.opwijk.be/kunstlicht en via de facebook van Kunst In Lege Huizen.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief