OPWIJJK - Besmetting met Britse variant COVID-19 in vrije basisschool De Lettertuin Droeshout

C21

OPWIJJK - Besmetting met Britse variant COVID-19 in vrije basisschool De Lettertuin Droeshout

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

In de vrije basisschool De Lettertuin in Droeshout is een leerling besmet geraakt met de Britse variant van het coronavirus. Het gaat om een leerling uit het 5de leerjaar. De leerling was sinds dinsdag 26 januari 2021 thuis gebleven van school omwille van lichte symptomen.

 

Vandaag in de late namiddag werden we op de hoogte gebracht dat het om een besmetting met de Britse variant van het coronavirus ging. Alle betrokkenen hebben onmiddellijk overlegd: school De Lettertuin, Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), Eerstelijnszone AMALO, gemeentebestuur en Agentschap Zorg en Gezondheid.

 

De verschillende verantwoordelijken zijn samen tot volgend besluit gekomen en hebben volgende maatregelen genomen:

• De betrokken klas en alle leerkrachten die in contact zijn geweest met de leerling worden in quarantaine gezet tot en met zondag 7 februari 2021. Hetzelfde geldt voor de gezinsleden van de betrokken leerlingen en leerkrachten.

• Alle betrokkenen worden maandag getest, dit is dag 7 na een laatst mogelijk contact met de besmette leerling. Wie een negatieve test heeft, mag uit quarantaine.

• Aangezien de besmette leerling al sinds dinsdag in quarantaine is, is een uitgebreide testing niet nodig. Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) heeft alle betrokken ouders op de hoogte gebracht.

 

De situatie wordt op de voet gevolgd door het gemeentebestuur, school De Lettertuin, CLB, AMALO en Agentschap Zorg en Gezondheid.

 

Ook de Opwijkse huisartsen zijn op de hoogte, zodat zij waakzaam kunnen zijn de komende dagen.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief