OPWIJK - 101-jarige Maria gevierd in WZC De Oas

C21

OPWIJK - 101-jarige Maria gevierd in WZC De Oas

Foto_101_jaar_maria_wauwereyns_16-02-21
 

Op dinsdag 16 februari 2021 werd bewoner van WZC De Oase Maria Wauwereyns 101 jaar. Haar verjaardag werd uitgebreid gevierd, rekening houdend met de coronamaatregelen die van toepassing zijn. 

 

Drie weken na de viering van de 101-jarige Yvonne Geeurickx kon het woonzorgcentrum De Oase opnieuw feestvieren. Maria startte haar dag met een feestelijk ontbijt. Dit in aanwezigheid van haar knuffelcontact en vier familieleden die op veilige afstand meevierden. ’s Middags stond er een zelfgekozen feestmaaltijd op haar te wachten, die zij samen met haar medebewoners mocht verorberen. De dag werd afgesloten met verjaardagstaart en koffie, opnieuw in aanwezigheid van haar knuffelcontact en vier familieleden die op een veilige afstand bleven. 

 

Maria is geboren op 16 februari 1920 te Opwijk en woonde samen met haar ouders en drie zussen op ’t Eeksken. Haar vader Jan was metser, haar moeder Louise zorgde voor de boerderij en het huishouden. Later ging Maria werken bij Manta in de Heirbaan. Daar stond ze onder andere in voor het sorteren van vodden, spinnen, weven,… Het is dan ook daar dat zij haar man, Albert Vranken, leerde kennen. In 1948 stapten ze in het huwelijksbootje en bleef Maria thuis om de huishoudelijke taken op zich te nemen. Ze zette 5 kinderen op de wereld. Ondertussen is haar familie al sterk uitgebreid: Maria heeft maar liefst 13 kleinkinderen en meer dan 20 achterkleinkinderen. 

 

Maria is altijd actief geweest in het verenigingsleven. Als jong meisje was ze aangesloten bij ‘De Kajotsters’ en in 1952 was zij een van de oprichtsters van de lokale afdeling van KAV, een vereniging waarvan zij ook jaren voorzitster was. 

 

Sinds 2012 verblijft Maria in WZC De Oase, waar ze af en toe geniet van een wandeling met een van haar kinderen of een familiebezoekje. Ze zoekt geregeld het gezelschap op van enkele medebewoners en neemt vaak deel aan de activiteiten in het woonzorgcentrum. Je kan haar steeds bekoren met een glaasje wijn en koestert graag de foto’s, kaartjes en geschenken die ze krijgt. Ze was dan ook in de wolken toen ze, via een lokale bloemist, een boeket kreeg van ons koningspaar. De kers op de taart van een mooie dag, waar Maria zichtbaar van genoot. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2021
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief