OPWIJK - Winterhappening en Kerstmarkt geannuleerd

C21

OPWIJK - Winterhappening en Kerstmarkt geannuleerd

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Na verschillende overlegmomenten heeft het college van burgemeester en schepenen vandaag beslist om de Winterhappening op 4 december en de Kerstmarkt op 5 december 2021 integraal te annuleren.

 

Het college hield daarmee rekening met alle mogelijke factoren en zeker de argumenten en de regels die de organisatie wél nog mogelijk maakten. Helaas moeten we concluderen dat het praktisch onmogelijk is om deze evenementen te laten doorgaan en de veiligheid te garanderen.

 

Het Koninklijk Besluit van 19 november 2021 vraagt enerzijds om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken, anderzijds zijn er verschillende maatregelen om evenementen mogelijk te maken zoals het ‘covid safe ticket plus mondmasker’, zittend consumeren,... Er werd bekeken in welke mate deze konden worden toegepast.

 

Het is niet realistisch het covid safe ticket toe te passen in het dorpscentrum waar op dezelfde site ook vele burgers wonen. Dit zou betekenen dat deze burgers ook een covid safe moeten tonen om hun woning te kunnen verlaten. Bovendien bevinden we ons als gemeente sinds vandaag in alertfase voor covid. Dit geeft een onbehagelijk gevoel om een evenement als de Kerstmarkt te laten plaatsvinden, waarbij we net die sociale contacten gaan stimuleren.

 

We vinden het bijzonder jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar de situatie waarin we ons bevinden en de maatregelen die we zouden moeten toepassen, laten ons geen andere keuze.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2021
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief