Sammy Mahdi speelt padel in OPWIJK: “Belgische padelspelers in top 6 van EK’s en WK’s krijgen”

C21

Sammy Mahdi speelt padel in OPWIJK: “Belgische padelspelers in top 6 van EK’s en WK’s krijgen”

Sammy-mahdi-profiel-cdenv

Sammy Mahdi, Staatssecretaris belast met de Nationale Loterij, wil de ontwikkeling van de padelsport in België ondersteunen.  Hij beslist daarom om via de Nationale Loterij financiële steun te verlenen aan de Belgische padelfederatie. Dat gebeurde voor de eerste keer in 2021. Ook dit jaar wordt de samenwerking met de Belgische padelfederatie verdergezet. In totaal gaat het al om een steun van ongeveer 50.000 euro. Het gaat om een partnership met Padel Belgium waarbij de Nationale Loterij titelpartner wordt van de Lotto Belgian Padel Tour en partner van de Nationale Padel ploegen. Ook de organisatie van de Belgische kampioenschappen padel wordt ondersteund door de Nationale Loterij. 

 

Sammy Mahdi waagde zich vandaag zelf ook even aan het spelletje, in aanwezigheid van Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen; Walter Saerens, eigenaar van de plaatselijke tennis en- padelclub Diepenbroek; Jasper Baeyens en Bart Van Biesen. Dat deed hij in Opwijk, bij de tennis en- padelclub Diepenbroek. Alle aanwezigen zijn alvast tevreden met deze subsidie: “Sinds 2019 zijn er 2 outdoor padelterreinen aangelegd die het afgelopen jaar enorm in de smaak vielen bij de vele sporters. Het deelnemersaantal steeg zodanig na de versoepeling van de maatregelen, dat er zelfs een ledenstop werd afgekondigd voor zomerabonnementen. Met behulp van deze subsidie zal er nog meer kunnen ingezet worden op een inclusie van verschillende sporters, veiligheid en het versterken van de digitale werking.”

 

Sinds 2017 is padel een booming sport in België. Het aantal spelers en clubs groeide exponentieel. Dit zijn de fenomenale cijfers van Padel de laatste 5 jaar: 

  • stijging clubs 2017-2021: van 59 naar 330
  • aantal courts: van 115 naar 1313
  • aantal competitieve spelers: van 1.756 naar 22.114
  • aantal leden: van ongeveer 4.000 naar 86.482

Om de sport beter te ondersteunen werd in 2019 een Nationale Federatie Padel opgericht. De padelfederatie heeft als doel om de sport te promoten, evenals het organiseren van nationale en internationale competities in België en het uitbouwen van de Nationale teams. 

 

“Met Padel Belgium willen we inzetten op de verdere professionalisering van de padelsport in België, een grotere vijver creëren van spelers van wereldniveau, de verdere groei van Belgian Padel Tours stimuleren én eindigen in de top 6 van EK’s en WK's”, zegt Gijs Kooken, CEO van Tennis Vlaanderen. 

 

“Padel is een heel nieuwe sport die heel snel bijzonder populair geworden is. Het is ondertussen één van de snelst groeiende sporten wereldwijd. Met de Nationale Loterij wensen we bij te dragen aan de professionalisering van de sporttak in België. Zowel op recreatief vlak als op vlak van topsport. Op langere termijn willen we dat Belgische spelers kunnen wedijveren met de wereldtop en wie weet, zelfs medailles kunnen pakken op grote kampioenschappen”, zegt Staatssecretaris Sammy Mahdi.

 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief