OPWIJKs gezin gevierd als 100.000ste bezoeker op zandsculpturenfestival Middelkerke

C21

OPWIJKs gezin gevierd als 100.000ste bezoeker op zandsculpturenfestival Middelkerke

Img_3264
 

De dino’s die opgetrokken zijn in zand aan de Middelkerkse zeedijk blijven grote ogen gooien. Sinds vandaag werd de kaap van 100.000 bezoekers gerond, een mijlpaal. Bovendien dook er alweer een nieuw sculptuur op!

 

We trappen een open deur in door te zeggen dat het een warme, zonnige zomer was. Mensen zoeken dus massaal openluchtactiviteiten en komen daarbij graag naar de kust de verkwikkende zeebries opzoeken. Het zandsculpturenfestival in Middelkerke, “Dino’s in the sand”, biedt daar dan ook het perfecte antwoord op, dat tonen de massale bezoekerscijfers. Inmiddels kwamen er 100.000 bezoekers langs en daar is organisator Peter Monbailleu bijzonder over opgetogen. “Het is uiteraard altijd fijn om veel bezoekers te hebben. We konden eind juli al 50.000 bezoekers noteren en nu bereiken we de kaap van 100.000. Alweer een mijlpaal die naar binnen wordt geklokt en we hebben nog twee weken te gaan. We zijn nog te bezoeken tot en met 11 september. Het zandsculpturenfestival gaat ook over de tongen. Het blijven indrukwekkende beelden om te aanschouwen en bezoekers vertellen het door. Zo krijgen we een constante instroom van bezoekers”. Met dergelijke cijfers schaart het zandsculpturenfestival in Middelkerke zich tussen events zoals het fel besproken optreden van Rammstein in ons land, of de Formule 1 wedstrijd in Spa-Francorchamps afgelopen weekend.

 

De 100.000ste bezoeker werd eveneens in de bloemetjes gezet. Familie Patte-Papaert uit Opwijk mocht de spreekwoordelijke bloemen in ontvangst nemen. Het ging in deze niet om een boeket maar de zonen Luca (13), Thibo (11) en Yann (11) kregen elk een leuk dino-presentje maar naar huis van schepen Tom Dedecker én burgemeester Jean-Marie Dedecker, die de eer hadden het gezin te fêteren. 

 

Bovendien wordt er steeds gezocht naar nieuwe en leuke extra’s voor de bezoekers deze zomer. “Alle bezoekers kregen een formulier mee waarbij de kinderen een eigen dino konden tekenen en indienen die nog niet te zien was bij ons. De mooiste en leukste dino werd eruit gehaald en die werd gesculpteerd. Dat sculptuur staat er nu een week. Wel zijn we nog steeds naarstig op zoek naar de ontwerper van de winnende tekening. We weten dat hij Edward Gillebert heet en negen jaar is. We contacteerden de jongen al meermaals tevergeefs per e-mail. Dus bij deze ook nog een warme oproep en mensen die Edward zouden kennen: breng hem met ons in contact, hij en zijn gezin kunnen een leuke prijs verwachten.” besluit Peter Monbailleu. Het zandsculpturenfestival “Dino’s in the sand” te Middelkerke is nog te bezoeken tot en met zondag 11 september. Meer info via www.zandsculpturenfestival.com

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2022
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief