Bedrijvenzone Vlaamse Staak in OPWIJK is helemaal uitverkocht

C21

Bedrijvenzone Vlaamse Staak in OPWIJK is helemaal uitverkocht

Scherm__afbeelding_2023-03-31_om_11
 

Vorige week werd de verkoopovereenkomst getekend van het laatste bedrijfslot in bedrijvenzone Vlaamse Staak in Opwijk. Meer dan 15 lokale ondernemers kozen dit duurzame en innovatieve bedrijventerrein ondertussen als hun toekomstige uitvalsbasis. 

Bedrijvenzone Vlaamse Staak is een duurzaam, toekomstgericht lokaal bedrijventerrein langs de N47 Steenweg op Dendermonde in Opwijk. Het biedt ruimte aan kmo’s en ambachtelijke bedrijven met een lokaal karakter. Bij deze samenwerking tussen gemeente Opwijk, intercommunale Haviland en POM Vlaams-Brabant waren duurzame energie, landschap en water de sleutelwoorden voor ontwikkeling. 

 

In november 2021 werd het bedrijventerrein officieel ingehuldigd (ga naar nieuwsbericht). In de loop van vorig jaar werden de laatste kmo-units in het hoofdgebouw bedrijfsklaar gemaakt. Om een kans te maken op een plaatsje, legden kandidaat-ondernemers hun projecten voor aan een stuurgroep. De selectie op basis van objectieve criteria garandeerde de kwaliteit van de ontwikkeling en de optimale invulling van de loten. Ondertussen zijn er meer dan 15 lokale ondernemers actief op de gloednieuwe site. Voor het laatste vrije lot werd vorige week de verkoopsovereenkomst getekend. 

 

Duurzaam concept

Bedrijvenzone Vlaamse Staak werd ontwikkeld volgens een innovatief duurzaam concept, zowel naar milieu als naar buurtbewoners toe. Een buurtpark, uitgebreide groenbuffers en kwalitatieve inrichting van de bedrijfsloten zorgen voor een optimaal ruimtelijk rendement, mooi ingeplant in het landschap. Het innovatieve warmtenetwerk met zonnepanelen en warmtepompen maakt het voor de ondernemers mogelijk om energieoverschotten onderling uit te wisselen. In het collectief waterbeheersysteem wordt regenwater dan weer opgevangen, gebufferd en in de grond geïnfiltreerd via een grachtensysteem en een onverhard bufferbekken. Daar kan het ook dienst doen als bijkomende blusvoorraad.

 

Meer weten?

Meer info en beeldmateriaal van de bedrijvenzone vind je hier: www.haviland.be/vlaamsestaak.

Bekijk zeker ook de reportage van Kanaal Z over de Vlaamse Staak.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief