SINT-KATHERINA-LOMBEEK - "We willen meer parking, geen parkje"

C21

SINT-KATHERINA-LOMBEEK - "We willen meer parking, geen parkje"

Editiepajot_ternat_meer_parking_foto_ludo_van_der_cammen
De aanleg van een park aan het station van Essene-Lombeek. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

Een aannemer begon vorige week met de werken voor de aanleg van een park aan het station van Essene-Lombeek in de Ternatse deelgemeente Sint-Katherina-Lombeek. “Het is onbegrijpelijk dat de NMBS dit doet, want de treinreizigers hebben geen park nodig maar wel extra parkeerplaatsen”, zegt CD&V-gemeenteraadslid Gunter De Smet die er elke dag op de trein stapt op weg naar zijn werk in Aalst.

Het stationsgebouw Essene-Lombeek is al jaren gesloten. De NMBS besloot enkele maanden geleden het pand volledig te slopen. “Niet alleen de treinreizigers maar ook de omwonenden gingen er van uit dat de spoorwegmaatschappij de vrijgekomen ruimte zou gebruiken om bijkomende parkingruimte te creëren”, zegt Gunter De Smet.
 
“De bestaande parking is al sinds enkele jaren te klein om alle voertuigen een plaats te kunnen geven. Met als gevolg dat de automobilisten voor hun voertuigen elders een plekje moeten zoeken om te parkeren en daarna de trein op te stappen. Dat leidde in de buurt tot chaotisch parkeren en ook niet zelden ook tot gevaarlijke verkeerstoestanden.”
 
“Een mens denkt dan de NMBS gezond verstand heeft en de door de afbraak vrijgekomen perceel als bijkomende parking ging gebruiken. Maar we zijn sinds woensdagmorgen een illusie rijker. Een aannemer begon er immers met de aanleg van een park. Hoe dat park er gaat uitzie, is niemand van de buurtbewoners duidelijk. En dat interesseert hen noch de automobilisten eigenlijk ook niet”, aldus Desmet.
 
Nu weten ook Gunter Desmet en de Ternatse schepen voor openbare werken Jean Dooms dat de NMBS niet meteen over de mogelijkheid beschikte om de grond van het afgebroken stationsgebouw zonder boe of ba om te toveren tot parking.
 
Desmet: “Kon niet onmiddellijk omdat de ruimte volgens het gewestplan tot natuurgebied behoort, hoe paradoxaal dat ook mag klinken. Maar de NMBS kon wel en procedure beginnen om het perceel van natuurgebied om te zetten in een zone van algemeen nut. Dat dit niet gebeurd is, is zondermeer absurd.”
 
Schepen Jean Dooms: “Ik heb de NMBS er op gewezen dat de vrijgekomen grond best gebruikt zou worden als bijkomend parkeerruimte. En dat het natuurgebied kon omgezet worden in een zone waar een parking wél mocht. Maar dat heeft niet mogen baten. Ik onderzoek nu hoe het verder moet”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2010
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief