SINT-KATHERINA-LOMBEEK - "Wij willen wel een parkje"

C21

SINT-KATHERINA-LOMBEEK - "Wij willen wel een parkje"

Editiepajot_ternat_wel_een_parkje_foto_ludo_van_der_cammen
Foto VDCL

"Het nieuws met de melding 'Wij willen meer parking, geen parkje' , stoort mij”, zegt Rudy Dauwe uit Sint-Katherina-Lombeek. “In het artikel staat dat buurtbewoners ontevreden zijn met plannen van NMBS om langs de Spoorwegbaan een park en geen extra parking aan te leggen op de plaats van het afgebroken station Essene-Lombeek en voert een bewoonster op van de Sluisvijverstraat. Dat zij in eigen naam spreekt, daar heb ik geen bezwaar tegen maar haar mening is zeker niet representatief voor de hele buurt en zeker niet voor de aanpalende eigenaars van het station. Indien zij door haar beroepsbezigheden veel bezoekers dient te ontvangen, mag zij die last niet afschuiven op anderen.”

Rudy Dauwe: “Zoals men weet is de zone langs de Spoorwegbaan waar het vroegere station stond, inclusief de volledige bestaande parking, gelegen in groengebied. De er tegenoverliggende zone is ‘woongebied met landelijk karakter’. Tot voor enkele jaren waren de enkele voertuigen die gebruik maakten van de parking niet storend en werden ervaren als niet té strijdig met de bestemming. Sinds de gemeente Liedekerke evenwel betalend parkeren invoerde aan haar station, wordt onze parking overspoeld door inwoners van alle omliggende gemeenten. Waarbij de vraag kan worden gesteld of de lasten en ook de kosten van onderhoud en eventuele aanleg van die parking zo maar kunnen verhaald worden enkel en alleen op de Ternatse belastingbetaler.”
 
“Weet ook dat een zo druk gebruikte parking heel wat verkeers- en geluidslast met zich mee brengt: de eerste pendelaars arriveren al vanaf vijf uur 's morgens, de meeste vrij gedisciplineerd, maar anderen kunnen het niet laten hun bekenden even te groeten met een claxonstoot en zo maken ze de hele buurt wakkere. De Spoorwegbaan is ook niet uitgerust voor waar ze nu wordt gebruikt: massaal sluipverkeer van Liedekerke naar Ternat en omgekeerd, precies op de momenten dat er ook veel beweging is op de parking. Ook het probleem van de afwatering is niet onbelangrijk: de volledige parking helt in één richting, nl. naar de huizen toe, terwijl er vanaf de hoek van de Sluisvijverstraat over een afstand van zowat 130 meter geen enkele rioleringsrooster is.
 
Over één punt is Rudy Dauwe het wél eens met mevrouw Despiegleere. “Er werd over de ganse problematiek niet gecommuniceerd, wat te betreuren is. De huidige werken geschiedden dan ook zonder vergunning, terwijl de gemeentediensten blijkbaar wel op de hoogte zijn.”
 
Schepen voor ruimtelijk ordening Jean Dooms onderzoekt vandaag maandag meteen of de aannemer in opdracht van de NMBS aan de slag ging zonder vergunning.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2010
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief