TERNAT - FC Bareel wil nooit meer tegen DC Neerpede spelen - Voorzitter en speler kregen rake klappen

C21

TERNAT - FC Bareel wil nooit meer tegen DC Neerpede spelen - Voorzitter en speler kregen rake klappen

Editiepajot_ternat_francis_van_cruys_foto_ludo_van_der_cammen
Francis Van Der Cruys. - Foto Ludo Van Der Cammen
 

“Het is genoeg geweest. Nooit willen we nog een match spelen tegen DC Neerpede”, laat het bestuur van voetbalclub FC Bareel uit Ternat weten aan het bestuur van de afdeling Brabant van de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV). Druppel die de emmer helemaal deed overlopen waren de flagrante incidenten die zich tijdens de avond na de wedstrijd voordeden tegen DC Neerpede, wedstrijd waarin FC Bareel kampioen werd. Vooral Francis Van Der Cruys, voorzitter van FC Bareel, en in mindere mate speler Sven Meert, moesten naar het ziekenhuis en Van Der Cruys is minstens een maand werkonbekwaam.

Na de 5-0 overwinning thuis tegen Neerpede, was   FC Bareel officieel kampioen. “Ook de spelers en bestuur van DC Neerpede werden na het behalen van onze titel uitgenodigd om een glaasje mee te drinken in onze kantine”, legt Francis Van Der Cruys uit. “Op het einde van de avond zijn er een paar woordenwisselingen geweest tussen spelers en supporters van beide teams. Samen met enkele bestuursleden slaagden we er in de gemoederen te bedaren.”
 
Nadat alle bezoekers al een tijdje verdwenen waren, daagden plots twee auto’s op. “In totaal stapten een achttal individuen uit die voertuigen en die begonnen meteen tegen ons te vechten. En ze sloegen er hard op los. Het hele gebeuren duurde amper enkele minuten maar de gevolgen waren niet klein”, aldus voorzitter Van Der Cruys.
 
Uitgerekend voorzitter Van Der Cruys – de man die er voordien alles had aan gedaan om de kalmte in de voetbalkantine te doen weerkeren – kreeg enkele rake klappen in het aangezicht. Zijn oogkas en kaaksbeen werden gebroken en een reeks tanden staan los. Ook speler Sven Meert incasseerde rake klappen: zijn neusbeen werd toegetakeld. Beide slachtoffers moesten opgenomen worden in het ziekenhuis.
 
De FC-Bareelvoorzitter is al minstens een maand werkonbekwaam verklaard. “En daar kunnen nog weken bijkomen want bijna al mijn tanden staan los en dat vergt allicht heel wat verzorging. Al die tijd kan ik dus niet aan de slag als zelfstandig schilder. De lokale politie is al op de hoogte en binnenkort zal ik een volledige verklaring afleggen aan de hand van een uitgebreid medisch rapport. Ik zal ook een advocaat op de zaak zetten.”
 
Francis Van Der Cruys: “Ondanks het tumult hebben we kunnen vaststellen dat een van de aanvallers enkele vrienden opgetrommeld had om naar ons voetbalterrein terug te keren om amok te maken. Het was niet de eerste keer dat DC Neerpede bij ons moeilijkheden had gezocht. Drie jaar geleden draaide iemand van deze club in haar kleedkamer de gaskraan open. Iemand van FC Bareel merkte dit gelukkig op tijd op en zo werd allicht een catastrofe vermeden.”
 
Bij FC Bareel is bekend dat zij overigens niet de enige club is die al moeilijkheden ondervond van DC Neerpede. Van Der Cruys: “Na de jongste laffe daad hebben we dan ook besloten om in de toekomst geen enkele wedstrijd meer te spelen tegen dit team. Zolang DC Neerpede nog in onze reeks van de KVV Brabant uitkomt, zullen we forfait geven. Wij laten dit uiteraard weten aan het bestuur van KVV en we hopen dat ook zij ingrijpt.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2010
Ludo Van Der Cammen
Ludo Van Der Cammen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 09 aug 2024

archief