TERNAT - Verkeersveiligheid verbeteren

C21

TERNAT - Verkeersveiligheid verbeteren

Guido_van_cauwelaert_p200
Guido Van Cauwelaert (ep)

sp.a-gras vindt dat de gemeente dringend werk moet maken van een betere opvolging van onveilige verkeerssituaties.

“Zo staat het gras alweer hoog op kruispunten en in bochten, wat de zichtbaarheid zodanig belemmert dat het een gevaar vormt voor de weggebruiker in het algemeen en voor voetgangers en fietsers in het bijzonder, zeker wanneer er geen voetpad of fietspad is en de straat al smal is (bijvoorbeeld de Terlindenstraat)” zegt gemeenteraadslid Guido Van Cauwelaert. “Uiteraard mogen de bermen slechts gemaaid worden na 15 juni. Dat geldt echter niet voor gevaarlijke punten, waar de zichtbaarheid steeds moet gegarandeerd worden. Op deze punten mag het maaien door de aangestelde privéfirma dan ook niet afgewacht worden maar moet de gemeente met eigen personeel het nodige doen om de veiligheid te garanderen,” vindt het rood-groene raadslid.
 
“Na het asfalteren van de Sterrenlaan werd de dikke witte lijn aan het stopteken van het kruispunt met de Statiestraat niet opnieuw geschilderd op het wegdek. Het gevolg is dat we steeds meer weggebruikers het stopteken zien negeren (“niet gezien”?) Ook hier dient de aangestelde privéfirma die jaarlijks de wegmarkeringen hernieuwt niet te worden afgewacht maar moet de gemeente zelf ingrijpen met eigen personeel. Het herstellen van de verkeersveiligheid is te dringend!” vervolgt hij.
 
“Geregeld worden er voetpaden en straatdelen opgebroken voor nutswerken. In vele gevallen wordt er geen afgebakende doorgang voor de voetgangers voorzien en moeten de voetgangers gewoon de straat op en belanden ze er tussen het autoverkeer. Dat is onverantwoord. De gemeente moet erop toezien dat werven zo ingericht worden dat ze geen bijkomend gevaar creëren voor de zwakke weggebruiker,” besluit hij.
 
Van Cauwelaert legt de voorstellen van sp.a-gras voor aan de gemeenteraad op de eerstvolgende zitting.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jun 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 09 aug 2024

archief