TERNAT - Provincie heeft geen ruimtelijke visie

C21

TERNAT - Provincie heeft geen ruimtelijke visie

Gecoro_ternat_p200

"De provincie heeft een totaal gebrek aan ruimtelijke visie vindt," vindt de Ternatse GECORO het officieel gemeentelijk adviesorgaan inzake ruimtelijke ordening. Ze wordt daarin bijgetreden door sp.a-grasraadslid Guido Van Cauwelaert - waarnemer in de GECORO. Het beleid van de provincie is anekdotisch en lijkt vooral geïnspireerd op privaat belang.

De GECORO besprak gisteren o.a. de plannen van de provincie voor uitbreiding van bedrijvenzones en bijkomende grootschalige kleinhandel in deze zones maar ook de uitbreiding van het afbraakbedrijf in de bufferzone achter het station van Ternat waarvoor het toestemming kreeg van diezelfde provincie.
De aanpak is anekdotisch zegt een lid van de commissie. Een stukje uitbreiding links en rechts zonder visie op de totaliteit van de drie Ternatse bedrijvenzones en de bufferzone achter het station die men wil innemen.
Dat het afbraakbedrijf De Meuter van de provincie toelating krijgt om nog verder in het buffergebied achter het station uit te breiden is een flagrant voorbeeld van non-beleid, vinden de meeste commissieleden. Dat bedrijf zou beter verplaatst worden naar een (uitbreidings) zone verderop aan de Assesteenweg terwijl het gebied achter het station zou moeten ontwikkeld worden kantoren en appartementen volgens het principe "wonen en werken in de buurt van openbaar vervoersknooppunten" volgens specialisten inzake ruimtelijke ontwikkeling. Een commissielid ziet er al een Ternatse versie van het Vilvoordse kanaalproject, rond een waterplas die tevens als waterbuffer kan dienen.
Ook op het gebied van mobiliteit blijft de provincie in gebreke met haar plannen. Uitbreiding van de bedrijvenzones maakt een bijkomende afrit aan de Essenestraat die door de bedrijvenzone naar het rondpunt op de Assesteenweg wordt doorgetrokken absoluut noodzakelijk.
Bijkomende grootschalige kleinhandel is ook voor de commissie onzinnig. Waarom moet elk dorp zo nodig een "Wijnegem shoppingcenter" hebben vraagt men zich af. Jongeren gaan graag naar Aalst shoppen zegt een commissielid, dat is zoveel gezelliger. En er zijn al genoeg shoppingcenters in de buurt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief