TERNATSE Gordel lanceert: “Horen en gehoord worden”

C21

TERNATSE Gordel lanceert: “Horen en gehoord worden”

Editiepajot_ternat_gordel_foto_001_charlie_eylenbosch
Foto's © Charlie Eylenbosch
 
Editiepajot_ternat_gordel_foto_002_charlie_eylenbosch
Foto's © Charlie Eylenbosch
 

Meer dan 100 fietsers tekenden present op de voorlaatste zomerdag, tevens autoluwe zondag op de Veertiende Gordel van Ternat. Tweejaarlijks trekt een fietskaravaan doorheen de drie deelgemeenten langsheen verkeerspunten en –situaties, welke voor grotere veiligheid of verbetering vatbaar zijn. Dit jaar werd gefocust op de fietsopstelstroken voor rode lichten langsheen de Assesteenweg en de spoorwegovergangen. Het gordelcomité pleit ook voor de aanleg van éénrichtingsfietspaden o.a. in de Brusselstraat, waar de gemeente zinnens is een tweerichtingsfietspad aan te leggen. Het oversteken tot tweemaal toe brengt fietsers onnodig in gevaar, vindt zij. Daarnaast werden de bordjes ‘Pas op’ en ‘En gaan’ van de Goepies (met Ternatse Jeugdraad) weer in de kijker geplaatst. Als laatste voornaam veiligheidspunt werd de fietsbel in de aandacht geplaatst (met een belconcert) voor alle fietsen als een noodzakelijk gadget. En werd de IPod (vooral in gebruik bij jongeren) tijdens fietsgebruik sterk ontraden. Hiermee lanceert de Gordelstuurgroep als eerste in Vlaanderen een primeur onder de slogan: ‘Horen en gehoord worden’, in navolging van het succesvol thema van de Verkeersplatforms ‘Zien en gezien worden’. Bij aankomst mochten de deelnemers gratis een drankbonnetje van de Mobiliteitsambtenaar Jo Vanderelst (geschonken door de gemeente) aannemen en de Gordelbrochure. Hierin worden de vragen van het Gordelcomité uitvoerig toegelicht. En lezen we enkele interessante tips voor fietsers. De inhoud ervan is te raadplegen op http://www.kwblombeek.net/

Onder de deelnemers werden 5 kaarten verloot van het recent fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant. Allen genoten van een aangename en veilige gezinssportdag, mede in goede banen geleid door de politie mét fiets en één combi. Aan het gemeentehuis was er nog animatie voorzien met gekke fietsen, een rockband, een traprad, open garages, ijsjesverkoop voor de dopjesactie, proevertjes van streekproducten. Kortom een geslaagde ZAMIT = Zonder Auto Mobiel In Ternat!
Naar de nabije toekomst toe wil het Gordelcomité evolueren of groeien naar een Verkeersplatform. Verkeersgevoelige gebruikers kunnen aan één van de leden hun belangstelling uiten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2010
Charlie Eylenbosch
Charlie Eylenbosch
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 09 aug 2024

archief