Wees Niet Doof op Rock TERNAT - Provinciale campagne tegen gehoorschade

C21

Wees Niet Doof op Rock TERNAT - Provinciale campagne tegen gehoorschade

Wees_niet_doof_voor_geluid
 

De provincie Vlaams-Brabant voert campagne tegen gehoorschade tijdens Rock Ternat op 8 en 9 oktober. Door blootstelling aan schadelijke geluiden, zoals bij te luide muziek, loopt men immers het risico op gehoorschade. Gehoorschade bij de jeugd, maar ook bij volwassenen, wordt een ernstig probleem. De gevolgen gaan van tijdelijk of permanent gesuis in de oren tot slecht horen.

"We zijn met onze gehoorschadecampagne 'Wees Niet Doof' in het voorjaar van start gegaan", zegt Elke Zelderloo, gedeputeerde voor jeugd en cultuur. "Ondertussen hebben we de geluidssterkte van MP3-spelers van zo'n 1726 gebruikers getest. 45% daarvan zat boven de 85dB, de luidste meting was 121dB. Dat bewijst toch dat een bewustmakingscampage belangrijk is".
Ook stond er een infostand op de vier grotere Vlaams-Brabantse zomerfestivals, Suikerrock, Marktrock, Jospop, Boerenrock en veertig concerten en fuiven. Er werden in totaal 3000 flyers met korting voor oordopjes uitgedeeld. "En Dit weekend op Rock Ternat gebruiken we onze festivalstand voor de laatste keer", zegt gedeputeerde Elke Zelderloo.
Maar hiermee stopt de campagne niet. "Dit najaar plannen we tien infoavonden in Vlaams-Brabantse jeugdhuizen waarop jongeren een korte uiteenzetting krijgen over gehoorschade door Beo, de geluidsman van onder andere Arno, De Kreuners, Arid en Arsenal. Hij legt op een uurtje uit hoe je gehoorschade kan voorkomen, wat de kenmerken zijn en welke de gevolgen zijn, die onomkeerbaar zijn. Na de uitleg kunnen de aanwezige jongeren ervoor kiezen om meteen op maat gemaakte oordoppen te bestellen, met dezelfde korting als via de website. Elke infoavond geven we ook 1 paar op maat gemaakte oordoppen gratis weg", zegt gedeputeerde Elke Zelderloo.
"2000 posters en 90.000 brochures worden nog verspreid via dokters en CLB's, alsook naar jeugdhuizen en concertzalen. Ook op die manier willen we mensen aanspreken om zich bewust te worden van het probleem".
Aan de vooravond van Rock Ternat licht Elke Zelderloo, gedeputeerde voor jeugd en cultuur, backstage de campagne toe. en legt ze uit welke acties er zijn tijdens het festival.
Amaury Van de Zande, promotor van Rock Ternat, legt de acties uit die ze ondernemen om gehoorschade bij de festivalgangers tegen te gaan.
Adres: Buitenpodium van Rock Ternat, Assesteenweg, 1741 Ternat
De eerstvolgende infoavonden in jeugdhuizen zijn op 21 november in JH Eenders in Buizingen, op 24 november in JC De Puls in Ternat, op 1 december in Het Depot in Leuven en op 8 december in JC De Klinker in Aarschot.
Meer informatie:
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief