Rock TERNAT mocht 14.000 bezoekers ontvangen

C21

Rock TERNAT mocht 14.000 bezoekers ontvangen

Editiepajot_ternat_rtzater_01_tom_vierendeels
Channel Zero was de headliner op zaterdag. - Foto's © Tom Vierendeels
 
Editiepajot_ternat_rtzater_02_tom_vierendeels
Editiepajot_ternat_rtzater_03_tom_vierendeels
Editiepajot_ternat_rtzater_04_tom_vierendeels
 
Editiepajot_ternat_rtzater_05_tom_vierendeels
Editiepajot_ternat_rtzater_06_tom_vierendeels
Editiepajot_ternat_rtzater_07_tom_vierendeels
Discobar Galaxie mocht voor de negende keer op rij het festival afsluiten
 
Editiepajot_ternat_rtzater_08_tom_vierendeels
Presentatoren Lisa Smolders en Otto-Jan Ham
Editiepajot_ternat_rtzater_13_tom_vierendeels
Het geweld van Channel Zero
Editiepajot_ternat_rtzater_10_tom_vierendeels
 
Editiepajot_ternat_rtzater_11_tom_vierendeels
Editiepajot_ternat_rtzater_12_tom_vierendeels
 

De organisatie van Rock Ternat mag met fierheid terugkijken op afgelopen weekend. Maar liefst 14.000 festivalgangers, 5000 op vrijdag en 9000 op zaterdag, kwamen genieten van schitterende optreden onder een stralende zon. Ook de camping bleek een succes met 2600 kampeerders. Een verslag van vrijdag kreeg u al. Hier leest u meer over zaterdag, waarop Channel Zero de absolute topact was.

Voor de organisatoren begon het al vrijdagnamiddag. Rock Ternat ontving zo’n zevenhonderd leerlingen van het MPI Sint-Fransciscus ter gelegenheid van het 80-jarige bestaan van de school. Sam Gooris, Wim Van Kooren  en Kobe van Ketnet gaven het beste van zichzelf.

Op zaterdag mocht Team William de spits afbijten op het podium in de grote tent. Dit optreden was tevens het laatste van hun tournee dus de laatste kans voor de echte fans. Zij werden meteen gevolgd door groot lawaai uit Nederland: The Opposites. Zij scoorden in België en Nederland al meerdere hits en de duizenden in de tent gingen stevig uit de bol. Hierna werd er een thuismatch gespeeld door Freaky Age. Reeds voor de derde keer op rij waren ze te gast, al moesten ze het deze keer wel zonder hun vaste bassist doen die zijn pols gebroken had. Just Jack en Absynthe minded volgden en hierna was het tijd voor wat hardere muziek. De ruigste metalband van België, Channel Zero, mocht na jaren van stilte het podium betreden. Dat dit voor extra bezoekers zorgde kon je merken op het festivalterrein met duizenden typisch geklede metalfans. Een tweede groep die een comeback maakte was Zornik. Met een spectaculaire lichtshow en een gevarieerde set, lieten de Limburgers zien dat ze nog steeds tot de top van België behoren. En zoals gewoonlijk, reeds voor de negende maal op rij, mocht Discobar Galaxie het feest afsluiten met hits van vroeger en nu.

Ook aan het buitenpodium werd tussen de optredens in de tent door een feestje gebouwd. “We geven de kans aan lokale dj’s om daar het betse van zichzelf te geven”, vertelt Amaury Van de Zande van Rock Ternat. “Vrijdag is het vooral jong talent en op zaterdag zijn het de betere dj’s. Op vrijdag waren dit Max Gadeyne en Fred Aster. Op zaterdag mocht Stereo Killah Squad achter de draaitafels plaatsnemen, en dit samen met Xibo en Duke die bij het vijfjarig bestaan van Rock Ternat samen beginnen draaien zijn onder de naam Metropolitans. Het buitenpodium heeft na al die jaren al een stevige reputatie opgebouwd en het is duidelijk dat sommige jongeren slechts enkel daarvoor naar ons festival komen.”

Natuurlijk kan dit alles niet plaatsvinden zonder de hulp van medewerkers, veel medewerkers. “In totaal, over de twee dagen gespreid, werken er zo’n vijfhonderd mensen mee. Zonder hen zou er natuurlijk geen Rock Ternat zijn”, zegt Amaury Van de Zande. “Er zijn wel mensen een heel jaar mee bezig, maar zonder de medewerkers zou die moeite voor niets zijn. We bedanken hen dan ook binnen enkele weken met een feestje voor alle medewerkers.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 okt 2010
Tom Vierendeels
Tom Vierendeels
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief