TERNAT - Première Diplodocus Deks nadert voor Toneel Tijl

C21

TERNAT - Première Diplodocus Deks nadert voor Toneel Tijl

Editiepajot_ternat_toneel_tijl_foto_els_van_vaerenbergh
ToneelTijlTernat. - Foto © Els Van Vaerenbergh
 

Op vrijdag 26 november gaat ToneelTijlTernat in CC De Ploter in première met de voorstelling Diplodocus Deks van Tom Lanoye. De acteurs en enkele muzikanten van Musate repeteren duchtig verder en samen met regisseur Bram De Win en het team achter de schermen leggen ze de laatste hand aan deze productie. Het belooft nu al een succes te worden, want de kaartenverkoop loopt erg goed.

De premièrestress begint stilaan te stijgen bij ToneelTijlTernat. Eind deze maand mogen ze hun langverwachte dinosaurusbot opgraven. De spelers krijgen daarvoor de muzikale hulp van enkele muzikanten van de Ternatse harmonie Musate. Zij gaan de uitdaging aan om zichzelf om te toveren tot een oervlaamse dorpsfanfare. In Diplodocus Deks schetst schrijver Tom Lanoye in zijn onnavolgbare stijl hoe de politiek een dorpsgemeenschap beïnvloedt. Hij houdt daarmee onze maatschappij een spiegel voor. Met zijn rake beelden en uiterst herkenbare personages spreekt hij het publiek aan en in een samenleving waar alle houvast stilaan verloren gaat, blijft zijn verhaal uiterst actueel.
In een typisch Vlaams dorp wordt in Diplodocus Deks een kaaksbeen opgegraven van een dinosaurus. Opeens wordt de dorpsaard bedreigd door buitenlandse investeerders en verliezen de dorpsbewoners al hun zekerheden. Sommigen zien dat als de langverwachte verlossing uit hun voorspelbare en saaie leventje. Anderen houden vast aan wat ze altijd al gekend hebben en willen niets zien veranderen. Deze zwarte komedie heeft een hoge dosis humor, maar geeft ook voldoende stof tot nadenken. Het wordt een archeologische zoektocht vol waarheden als een koe, vol besluiteloosheid, vol pittige discussies en met kleurrijke, maar herkenbare figuren.
De acteurs van Diplodocus Deks werken met veel plezier aan deze voorstelling. De kaartenverkoop gaat razendsnel, maar er zijn nog steeds tickets verkrijgbaar voor de vier voorstellingen. ToneelTijlTernat speelt op 26 en 27 november en op 3 en 4 december. Kaarten kosten 9 euro en zijn te koop bij CC De Ploter (Kerkstraat 4) op het nummer 02/582.44.33 of via info@ccdeploter.be .
Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar www.toneeltijlternat.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2010
Els Van Vaerenbergh
Els Van Vaerenbergh
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief