TERNAT - Said El Kadraouï op nieuwjaarsreceptie sp.a

C21

TERNAT - Said El Kadraouï op nieuwjaarsreceptie sp.a

Editiepajot_ternat_nieuwjaarsreceptie_foto_guido_van_cauwelaert
Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Editiepajot_ternat_nieuwjaarsreceptie_foto_guido_van_cauwelaert__1_
Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Editiepajot_ternat_nog_nieuwjaarsreceptie_foto_guido_van_cauwelaert
Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Editiepajot_ternat_nog_nieuwjaarsreceptie_foto_guido_van_cauwelaert__1_
Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Editiepajot_ternat_nog_nieuwjaarsreceptie_foto_guido_van_cauwelaert__2_
Foto's © Guido Van Cauwelaert
 

In CC De Ploter werd vrijdag de nieuwjaarsreceptie van de sp.a regio Asse georganiseerd. Lokaal voorzitter Jean Trembloy, regiovoorzitster Katia Segers, Vlaams Parlementslid Else De Wachter en Europarlementslid Saïd El Kadraouï namen er het woord.

De socialisten moeten een wervend verhaal formuleren en de mensen vertrouwen geven in de toekomst. Als we daar een stukje in slagen wordt 2011 meteen een beter jaar dan 2010, zei Saïd El Kadraouï.
Van 1 tot 3 december vond in Warschau de jaarlijkse Raad van de Partij van Europese Socialisten (PES) plaats. Doel van de Raad was het beleid van het komende jaar onder de loep te nemen en de koers te bepalen. Vooral aan de economische crisis en de klimaattop in Cancun werd veel aandacht besteed.
Said was er verslaggever van het Milieunetwerk van de PES. Hij gaf er aan dat het belangrijk is dat de Europese Unie het voortouw neemt. Mocht de Europese Unie een doelstelling van een vermindering van 30% van de koolstofemissies tegen 2020 aannemen, zou dit een sterk signaal naar de internationale gemeenschap zijn. De Europese Unie is dan immers bereid verantwoordelijkheid te nemen om een historische vermindering van de CO2-uitstoot te bekomen. Om succes te boeken in Cancun moet de Europese Unie ook duidelijk zijn over hoe de ontwikkelingslanden financieel gesteund zullen worden in de strijd tegen klimaatverandering.
Over de economische crisis zijn de Europese socialisten zeer bezorgd over de huidige aanpak omdat er te lang geaarzeld wordt om een echte Europese oplossing uit te werken. Bovendien ligt de nadruk eenzijdig op besparingen. De PES wil dat de lidstaten ook een plan uitwerken om de economie weer te doen groeien en mensen aan het werk te helpen.
Tenslotte hebben de Europese socialisten een speciale werkgroep opgericht dat in de loop van 2011 de procedure en timing moet vastleggen om te komen tot één Europees boegbeeld tegen de verkiezingen van 2014. Deze man of vrouw zal onze kandidaat zijn om de volgende voorzitter te worden van de Europese Commissie. Saïd maakt hier deel van uit.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jan 2011
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief