TERNAT - Tri Eau heeft geen exploitatievergunning voor danscafé meer

C21

TERNAT - Tri Eau heeft geen exploitatievergunning voor danscafé meer

Editiepajot_ternat_tri_eau_foto_ep
Danscafé Tri-Eau (ep)
 

De bestendige deputatie van Vlaams-Brabant heeft de door het gemeentebestuur van Ternat voorlopige exploitatievergunning voor het open houden van het danscafé Tri-Eau ingetrokken. De toekomst van het etablissement komt daardoor wellicht in het gedrang.

De bestendige deputatie ging daarmee in op het beroep tegen de door het gemeentebestuur verleende vergunning op één jaar op proef dat werd ingesteld door het tankstation Luk Oil, een rechtstreekse buur van Tri-Eau langs de Assesteenweg in Ternat.
Eerder werden de uitbaters van het danscafé al getrakteerd op twee processen-verbaal. Een eerste pv werd door de Ternatse milieudienst opgemaakt toen het praatcafé open was zonder vergunning. Een tweede pv kwam tot stand op basis van het niet naleven van de voorwaarden opgelegd in de vergunning op proef.
Tussen Tri-Eau en de buurtbewoners heeft het nooit echt geboterd. Nogal wat buurtbewoners en handelaars uit de onmiddellijke omgeving maakten hun beklag over allerlei vormen van hinder. Vooral het wildparkeren was een almaar weerkerende klacht, maar ook nachtlawaai scoorde hoog.
Ook het Ternatse gemeentebestuur bleef niet doof voor de klachten en het college van burgemeester en schepenen besliste uiteindelijk Tri-Eau maar een vergunning van een jaar toe te staan voor het open houden van een danscafé. Dat gebeurde eind september vorig jaar. Luk Oil bleef ondertussen klagen over hinder door het wildparkeren op zijn terrein en het gevaar voor haar infrastructuur dat daarmee gepaard gaat. Vandaar dat Luk Oil tegen de vergunning op proef beroep aantekende bij de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant.
Die bestendige deputatie gaf het tankstation gelijk en besliste de beslissing van het Ternatse college van burgemeester en schepenen over de vergunning op proef van een jaar in te trekken. Dat betekent dat Tri-Eau niet langer over de toelating beschikt om permanent een danscafé te exploiteren. Er zullen nog maximaal jaarlijks tijdens twaalf kalenderdagen fuiven mogen worden georganiseerd die telkens moeten aangevraagd worden. Tri-Eau mag wel verder een gewoon café runnen.
Of Tri-Eau zich aan de nieuwe situatie al dan niet houdt, zal zowel door de Ternatse milieudienst als de lokale politie scherp in de gaten worden gehouden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2011
Ludo Van der Cammen
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief