Toneel Tijl TERNAT speelt op Landjuweel in Gent

C21

Toneel Tijl TERNAT speelt op Landjuweel in Gent

Editiepajot_ternat_landjuweel_toneel_tijl_ternat_foto_gerrit_achterland
ToneelTijlTernat. - Foto © Gerrit Achterland
 

Eind dit jaar spelen de acteurs van ToneelTijlTernat opnieuw hun Diplodocus Deks, maar deze keer op de Gentse planken. Ze zijn uitverkoren om hun productie te hernemen op het Landjuweelfestival tijdens de komende herfstvakantie. Voor Toneel Tijl is dit goede nieuws alvast een knallende afsluiter van het seizoen.

Met Diplodocus Deks van Tom Lanoye hadden de acteurs van Tijl samen met enkele muzikanten van Ternatse harmonie Musate al een sterke voorstelling neergezet in CC De Ploter. Dat was ook de selecteurs van het Landjuweel niet ontgaan. Zij selecteerden deze productie voor de longlist van het festival. Op het Landjuweel staan alle amateurproducties die er het voorbije seizoen bovenuit staken. Tot vorig jaar was er ook een wedstrijdelement verbonden aan het Landjuweel. Vanaf dit jaar wordt het een echt theaterfestival zonder uiteindelijke winnaar. De geselecteerden zijn dit jaar dus gewoon de winnaars.
De longlist van het Landjuweel was aan het einde van het toneelseizoen aangegroeid tot dertien groepen waarvan er uiteindelijk zes naar het Landjuweelfestival mogen gaan. De bekendmaking van deze zes gezelschappen gebeurde dit weekend in NTGent. Voor de delegatie van het Ternatse Tijl was het bang afwachten, want de tegenstand bleek sterk te zijn. Maar met hun Diplodocus Deks in een regie van Bram De Win vielen ze toch in de prijzen.
Er begint voor de spelers en muzikanten nu een nieuwe repetitieperiode met als kers op de taart een avond op de planken staan in NTGent. Voor Tijl een droom die in vervulling gaat. Ze willen dan ook zoveel mogelijk mensen naar Gent lokken om de voorstelling (nogmaals) mee te maken.
Het Landjuweelfestival 2011: Van 1 tot 6 november in verschillende theaterzalen in Gent. Wanneer ToneelTijlTernat precies op de planken staat met Diplodocus Deks is nog niet bekend. Voor meer informatie houdt u best de website van Tijl en die van het landjuweel in de gaten. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via www.landjuweelfestival.be  of via de website en ticketbalie van NTGent.
Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar www.toneeltijlternat.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief