TERNAT - Afscheid Sep Van Cauwelaert

C21

TERNAT - Afscheid Sep Van Cauwelaert

Editiepajot_ternat_sep_van_cauwelaert_foto_ep
Sep Van Cauwelaert (ep)

De talentvolle en graag geziene Maître d'Hôtel van het met een Michelinster bekroonde Bistro Margaux overleed dinsdag 9 augustus bij een ongeval. Hij is de zoon van sp.a-gras-gemeenteraadslid Guido. Afscheidsplechtigheid in Lochristi dinsdag 16 augustus om 13 uur. Dinsdag 23 augustus om 15.30 uur begeleiden we Sep naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Ternat (Brusselstraat).

Dinsdag 9 augustus overleed de talentvolle en graag geziene Maître d'Hôtel van Bistro Margaux, Sep Van Cauwelaert, bij een ongeval.
Hij is de zoon van sp.a-gras-gemeenteraadslid Guido, die vertelt:
"Toen Kim er na zestien maand een broertje bijkreeg bleek dat een echt blèterke te zijn. Hij was pas blij toen hij kon rechtstaan en lopen en overal opkruipen én soms afvallen. Dikwijls wat té onstuimig. Het was alsof ik mijn eigen kindertijd herbeleefde. Op school - in Horizon - bleek Sep een rustige en brave jongen. Eens de klas uit leefde hij zich dan weer uit met spelen en ravotten met de vele vriendjes. Ook met de nichtjes Gwendolyn en Brigit beleefden Kim en Sep vele gelukkige dagen, vooral in de grote tuin van meter Rosa en peter Lucien. Toen ze er later bij hun papa opeens twee extra broers, een zus en extra ouder bijkregen was het wel even wennen. Maar met Jonas klikte het meteen. Het waren twee handen op een buik. Ze trokken samen op pad en haalden allerlei kwajongensstreken uit. Na een tijd besloten ze zelfs om - net als in de indianenverhalen - bloedsbroeder te worden. Ze kerfden een (klein) sneetje in hun arm en lieten hun bloed samenvloeien. Maar de kinderen konden ook alle vijf samen toffe dingen doen. Op de laatste dag van een vakantie aan de Ardèche verzorgden ze steeds een "laatste avondfeestje" om ons te bedanken. Vijf entertainers, elk op hun manier. Op school was het voor Sep wat zoeken om de juiste richting te vinden maar tenslotte bloeide hij open in de hotelschool in Aalst. En overal ontmoette hij nieuwe vrienden, hij sloot niemand uit, of ze nu uit Azië, Afrika of Wambeek kwamen, dat makte geen verschil. Met zijn ervaring in een aantal brasseries en restaurant De Kroon bleek hij tenslotte de man om meer verantwoordelijkheid op te nemen in Bistro Margaux, dat al vlug een ster behaalde. Hij kon een menu zo smakelijk voorstellen dat je er het water van in de mond kreeg, vertelde mij eens iemand. En steeds zo vriendelijk. Hij deed het dan ook zo graag, de anderen het leven aangenaam maken. We missen je allemaal heel erg Sepke."
Zijn bloedsbroeder schreef het ontroerende afscheidstekstje:
Goodbye my brother,
King of the kings!
I just can't believe,
your life has ended this way,
there were so many things,
we still had to say.
It's too late for that now,
we'll just have to wait,
until the day,
that we'll meet again.
When times will be great,
and happy as such,
I'll think of you my brother,
I'll miss you so much.
So goodbye for now,
I have not a single regret,
You were part of my life,
that I'll never forget.
Op Facebook werd de pagina Condolance register Sep van Cauwelaert http://www.facebook.com/groups/217005905018283/   (link onderaan) opgericht waar nu al meer dan 900 mensen reageerden op het overlijden van de voor iedereen zo vriendelijke en lieve jongen die slechts 29 jaar werd. Maar ook op straat en in de sector wordt geschokt gereageerd, waaronder door topchef Sergio Herman, die een boeket witte rozen stuurde als hulde aan de talentvolle en graag geziene maître.
2 keer afscheidsmogelijkheid
Een afscheidsplechtigheid vindt plaats in Lochristi (Smalle Heerweg 60) op dinsdag 16 om 13 uur. De volgende week dinsdag 23 augustus om 15.30 uur begeleiden we Sep naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats van Ternat (Brusselstraat).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2011
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024

archief