TERNAT - LDD vraagt steden en gemeenten om een beleid tegen leegstand handelspanden

C21

TERNAT - LDD vraagt steden en gemeenten om een beleid tegen leegstand handelspanden

Editiepajot_ternat_leegstaande_handelspanden_ingezonden_foto
In de Ternatse stationswijk staan verschillende panden leeg (ingezonden foto)
 

Alle steden en gemeenten kampen tegenwoordig met een enorme leegstand van handelspanden. Volgens Vandenberghe Yvienne, LDD-voorzitter Halle-Vilvoorde, moet daar dringend iets aan gedaan worden om verdere verloedering van handelsstraten en hele buurten te voorkomen.

“De Stationswijk in Ternat is daar een mooi voorbeeld van. Verschillende panden staan gewoonweg leeg en dat sinds geruime tijd. Dit is niet erg bevorderend voor de handel in deze wijk”
Vandenberghe Yvienne: “ Ik vraag dan ook dat de gemeentebesturen dringend naar concrete oplossingen zoeken om deze leegstand te voorkomen en dit door te beginnen met het in kaart brengen van de leegstaande handelspanden en het zoeken naar de reden ervan”.
“Het inschakelen van een winkelstraatmanager, het voeren van een actief beleid zodoende dat er een aanbod komt voor grotere winkels. Men kan ook de pandeigenaren stimuleren door een actieve aanpak”.
“Het stimuleren van de renovatie van de winkelgevels zou zeker al een stap in de goede richting betekenen. Maar eerst en vooral dienen de gemeenten de handelsstraten weer aantrekkelijk en aangenaam te maken”.
“Ook het zoeken naar concrete oplossingen om leegstaande verdiepingen boven winkelpanden terug bewoonbaar te maken moet handelaars terug aantrekken”.
Jan De Ridder, voorzitter LDD Asse is er vast van overtuigd dat het verhogen van de leefbaarheid van commerciële straten een groter veiligheidsgevoel met zich mee brengt en een verdere algemene verloedering voorkomt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 sep 2011
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2024
Guido van Cauwelaert | 09 okt 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2024

archief