CD&V pleit voor tijdelijke parking tijdens heraanleg stationsomgeving TERNAT

C21

CD&V pleit voor tijdelijke parking tijdens heraanleg stationsomgeving TERNAT

Gunter_desmet_2012_p200
Gemeenteraadslid Gunter Desmet (ep)

Gemeenteraadslid Gunter Desmet: “CD&V pleit al jaren voor de heraanleg van de stationsomgeving van Ternat. Einde vorig jaar kon onze voorzitter Geert De Feyter via toenmalig minister van overheidsbedrijven Inge Vervotte bekomen dat de werken in 2012 eindelijk zullen starten. Binnenkort is het dus zo ver, fase I komt eraan, de heraanleg van de grote parking rechts van het station.

Goed nieuws, maar waar moeten de 200 geparkeerde wagens intussen naartoe? De logische oplossing zou geweest zijn om eerst de nieuwe parking ten noorden van het station aan te leggen en de voetgangerstunnel door te trekken, en dan pas de huidige parking open te breken. Maar dit gezond boerenverstand is blijkbaar niet aan de LVB besteed. In Ternat gaat men het in de omgekeerde volgorde doen… Opnieuw wordt onze gemeente geconfronteerd met een staaltje van slecht bestuur vanwege de LVB.
CD&V vreest verkeerschaos en een sterke belasting van de aanpalende straten en wijken. Tot nog toe heeft het gemeentebestuur van Ternat geen enkel alternatief voor het tijdelijk verdwijnen van de parking ten oosten van het station geformuleerd. Natuurlijk kunnen pendelaars die niet te ver komen, te voet gaan of de fiets nemen of de verschillende busverbindingen vanuit Wambeek en Sint-Katherina-Lombeek uitpluizen om zo tot aan het station te geraken. Maar heel wat mensen hebben vaak geen andere keuze dan met de auto te komen: mensen die te ver wonen, waar geen busverbinding is, die eerst de kinderen naar school of het kinderdagverblijf brengen…
Daarom stelt CD&V voor om met de eigenaar van het braakliggend terrein aan de Neerveldlaan een overeenkomst te sluiten om dit terrein als tijdelijke parking aan te leggen. Hopelijk luistert het gemeentebestuur tijdig naar dit voorstel. We hebben dit punt dan ook op de agenda van de gemeenteraad van 23 januari geplaatst.”
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jan 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 18 jun 2024
Guido | 14 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024

archief