Drie leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut in TERNAT nemen deel aan de Telenet - BBC Public Speaking Awards en de BBC Digital Voice Awards

C21

Drie leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut in TERNAT nemen deel aan de Telenet - BBC Public Speaking Awards en de BBC Digital Voice Awards

Telenet_bbc_awards_2012_p200

Een record aantal Belgische scholieren heeft zich aangemeld voor vijfde editie van de Telenet - BBC Public Speaking Awards. De Telenet - BBC Public Speaking Awards 2012 is een wedstrijd die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans wil geven om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden. Ook 3 leerlingen uit Ternat zullen strijden om een plaats te veroveren in de kwartfinale.

Telenet en BBC Worldwide organiseren de Telenet – BBC Public Speaking Awards, een wedstrijd, die in het teken staat van de Engelse taal, om zo jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geven om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden. De deelnemers bereiden over een bepaald onderwerp een speech voor die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury en publiek. Daarna legt een question team in een vragenronde de studenten het vuur aan de schenen. De jury evalueert de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie.
Telenet N.V. te Mechelen opent op 3 maart haar deuren voor de eerste regionale voorronde van de Telenet - BBC Awards 2012. Tijdens deze voorronde zullen Christopher Dumont, Thomas Deborck en Joren Smet uit Ternat strijden. De tweede voorronde vindt plaats op 10 maart te Vilvoorde.
De leerlingen, die strijden om een plaats in de nationale finale van de Telenet -BBC Awards, laten hun betrokkenheid zien bij maatschappelijk belangrijke thema’s en demonstreren hun taalkunsten in het Engels op een zeer hoog niveau. Voor hun docenten is het een waardevolle gelegenheid om te ervaren hoe hun leerlingen presteren ten opzichte van leerlingen van andere scholen.
In deze voorronde doen mee: Christopher Dumont, Thomas Debrock en Joren Smet.
Deelnemers kunnen het onderwerp voor hun speech kiezen uit acht heel verschillende thema’s :
•             How does peer pressure affect young people?
•             Is social networking anti-social?
•             Is binge drinking amongst teenagers getting out of control?
•             Is news created by the media?
•             Do computer games cause bad behaviour in children?
•             Are the Olympics about medals or money?
•             Connecting for a sustainable future. Networking for Sustainability
•             The Wisdom of Youth (ESU National Topic)
BBC Digital Voice Awards
Sinds vorig jaar kunnen scholieren ook deelnemen aan digitale wedstrijd, namelijk de BBC Digital Voice Awards, een online speaking wedstrijd. Voor deze wedstrijd schrijven de deelnemers een essay van 150 à 200 woorden en maken een digitaal spotje (van een à twee minuten) met een webcam waarop ze hun ideeën en meningen over een van de eerste zeven onderwerpen uitdrukken. Van iedere school kunnen 6 studenten een filmpje inzenden op www.bbcawards.be  en dit nog tot en met zaterdag 7 april. Alle inzendingen worden beoordeeld door Click, het technologieprogramma van de BBC.
Tijdens de finale van de BBC Digital Voice Awards zal uit een shortlist van 6 inzendingen de winnaar bekend gemaakt worden.
Finale op 21 april 2012
Op zaterdag 21 april 2012 vindt de nationale finale plaats in het hoofdkantoor van Telenet te Mechelen. Daar zullen 10 finalisten in aanwezigheid van H.M.A. Jonathan Brenton, de Britse Ambassadeur, strijden voor de titel ‘Best Public Speaker’.
London calling!
Van 14 tot en met 19 mei 2012 mag de finalist naar Londen om deel te nemen aan de English-Speaking Union International Public SPeaking Competition 2012. Hij of zij zal het daar opnemen tegen winnaars uit de hele wereld en er een speech houden rond het thema ‘The Head or the Heart”. De International Public Speaking Competition werd opgestart in 1982 door de Britse liefdadigheidsvereniging ESU. Deze vereniging wil mensen de kans bieden om communicatieve vaardigheden, zelfvertrouwen en netwerkmogelijkheden op te bouwen. De internationale welsprekendheidwedstrijd biedt jongeren uit alle hoeken van de wereld de kans om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar en debatteren. Het is de vijfde keer dat ons land zal deelnemen.
De winnende school ontvangt de TN – BBC Challenge Award En gedurende 3 jaar een hotspot. Voor meer informatie over deze spannende competitie surf naar www.bbcawards.be
Organisatie:
Deze competities worden georganiseerd onder de verantwoordelijkheid van Telenet en BBC Worldwide met ondersteuning van de British Embassy, de British Council, het Vlaams Ministerie van Onderwijs, de Embassy of the United States, de Northern Ireland Executive Office en de ESU in UK en België.
Ondersteuning:
Andere organisaties die de Telenet - BBC Awards ondersteunen zijn o.a. Linguapolis Antwerpen, en Videohouse.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2012
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 29 jun 2024

archief