TERNAT – Composteren in de kringlooptuin

C21

TERNAT – Composteren in de kringlooptuin

Editiepajot_ternat_composteren_foto_guido_van_cauwelaert
Foto © Guido Van Cauwelaert
 

“Composteren in de kringlooptuin”: Infoavond over composteren, donderdag 10 mei in CC De Ploter.

Als je graag wil ontdekken hoe afval uit de keuken en de tuin kan omgetoverd worden tot een waardevolle bodemverbeteraar dan moet je zeker naar CC De Ploter komen op donderdag 10 mei. Ook wie reeds aan thuiscomposteren doet en zijn kennis wil bijschaven is van harte welkom.

Tijdens deze infoavond leert u de knepen van het composteren. Wil je goed kunnen composteren, dan moet je immers enkele vuistregels kennen: wat is composteerbaar, wat is het niet, wat gebeurt er precies tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor je tuin? Tijdens een sessie van 2 uur krijg je de basisregels van het composteren mee.
Wil je nog wat verder gaan en nog meer te weten komen hierover? Dat kan ook, door deel te nemen aan de compostcursus op 18 april om 19 uur in Dilbeek in de Kasteelhoeve aan de Heetveldelaan 4. Naast het theoretische gedeelte wordt er nog een bezoek aan een bezoekerscentrum en een praktijksessie georganiseerd.
Bezoek
Tijdens een rondleiding op een gespecialiseerd bezoekerscentrum krijg je uitleg over de mogelijke toepassingen van compost en verneem je meer over andere kringlooptechnieken in de tuin: versnipperd snoeihout als bodembedekking, gazonbeheer met de mulchmaaier, nuttig gebruik van grof snoeihout, enz ...
Praktijk
Tijdens de praktijksessie ga je zelf aan de slag. Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie. Hoe zit een doeltreffende compostbak in elkaar? Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen?
Deelname voor zowel de infoavond als de compostcursus is gratis en vrijblijvend. Je dient zich wel in te schrijven, dit kan tot 27 april 2012 door te bellen, schrijven of mailen naar:
Intercommunale Haviland, afvalbeleid, Dorent 5, 1620 Drogenbos
Tel.: 02 334 17 40 – compostcursus@haviland.be
Ternat zoekt compostmeesters
De Ternatse compostmeesters hervatten hun activiteiten vanaf begin volgend jaar. Samen met de milieudienst houden zij het thuiscomposteren en kringlooptuinieren in de gemeente levend. Een lesje in de lagere school, tips geven in de tuin, hun verhaal vertellen op een infostand, demonstraties geven op de demoplaats ... als vrijwillige compostmeester heb je tal van mogelijkheden om andere tuinliefhebbers te informeren
Op dit ogenblik is de demoplaats buiten gebruik door de aanleg van een nieuw containerpark. De groep van Ternatse compostmeesters is op dit ogenblik beperkt tot 8 personen en is op zoek naar meer enthousiastelingen. Neem contact op met de Ternatse milieudienst op nummer 02 583 04 32 als je geïnteresseerd bent of mail naar jurgen.thiebaut@ternat.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 apr 2012
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief