TERNAT - Gemeentelijke kantine voor voetbalploeg KSKL Ternat zal meer dan 670.000 euro kosten

C21

TERNAT - Gemeentelijke kantine voor voetbalploeg KSKL Ternat zal meer dan 670.000 euro kosten

Editiepajot_voetbalkantine
 

Tijdens de gemeenteraad werd de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers op de site van het sportcentrum goedgekeurd. De gemeenteraadsleden kregen niet écht een antwoord op hun vragen.

De nieuwe kleedkamers zijn eigenlijk alleen nuttig voor de voetbalploeg die het terrein ernaast in exclusief gebruik heeft. Of voorziet het college er nog andere gebruikers voor, vroeg raadslid Guido Van Cauwelaert (sp.a-gras). De schepen voor "vrije tijd" kwam niet verder dan "een gebruiker van de Finse piste(wanneer die ooit aangelegd wordt) of een tennisser" maar die sporters kunnen natuurlijk even goed in de verschillende kleedkamers van de sportzaal terecht (gelijkvloers en ondergronds, speciaal voorzien voor de buitenactiviteiten). Dat het nieuwe voetbalterrein exclusief in handen komt van de voetbalvereniging moet worden gecompenseerd doordat andere verenigingen nu gedeeltelijk (voor 20 % van de tijd) zouden kunnen gebruik maken van het terrein van KSKL op het domein Kruikenburg.
 
De nieuwe kantine en kleedkamers zouden moeten klaar tegen het begin van het seizoen in 2009. De kostprijs zal vrijwel zeker een stuk hoger liggen dan de goedgekeurde raming van 670.000 euro (die al hoger ligt dan de oorspronkelijke 500.000 euro).
 
Pro memorie
 
Oppositieraadslid Pierre Coffé (CD&V) had bedenkingen bij de vele rubrieken die enkel ter herinnering of pro memorie (pm) waren opgenomen in het bestek, maar waar nog geen kostprijs bij staat. Voor een aantal posten is dat omdat het onderdeel in een globale post zou zitten maar voor de meeste posten kon of wou men geen uitleg geven. 'Als er bijkomende kosten zijn, dan zullen we daarmee naar de gemeenteraad komen, maar in principe is dat niet de bedoeling', antwoordde burgemeester Ronald Parys (LVB).
 
Het nieuwe gebouw telt twee verdiepingen en is 33 meter lang en 14 meter breed. Het wordt gebouwd aan de kant van de Sportlaan (achtertuinen). Een overdekte tribune telt 300 zitplaatsen. Het gebouw wordt door het niveauverschil (het sportterrein werd gevoelig verhoogd) geïntegreerd in de omgeving. Vanaf de Sportlaan zou enkel de bovenverdieping (kantine) zichtbaar zijn.
 
Er worden een grote kleedkamer voor de thuisploeg, drie kleedkamers van twintig personen, een kleedkamer voor de scheidsrechters en vier doucheruimtes voorzien in het complex.
 
De kantine heeft een nuttige oppervlakte van 200 vierkante meter, opdeelbaar in een grotere en kleinere ruimte, zodat tegelijk verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. Er zijn ook een secretariaat, toiletten, berging en een keuken in voorzien.
 
Dat de kostprijs oploopt, heeft ook te maken met de toepassing van de principes van een passief huis, zoals isolatie, optimaal gebruik van zon en warmterecuperatie via luchtcirculatie.
 
Dat het gebouw uiteindelijk slechts nuttig is tijdens de 20 thuismatchen van KSKL moet worden gecompenseerd door het gebruik van de kantine voor activiteiten van verenigingen en privépersonen zoals etentjes en dergelijke.
 
Intussen wordt het nieuwe, ruimere voetbalplein voor KSKL Ternat al aangelegd en ingezaaid. De kostprijs daarvan wordt geraamd op 110.000 euro, waarvan 49.000 euro door de gemeente wordt gedragen.
 
In de gedrukte pers verscheen al een 3D-beeld van hoe de nieuwe kantine en kleedkamers van KSKL Ternat er gaan uitzien. De Adviesraad voor Vrije Tijd en de gemeenteraad moeten voorlopig nog even wachten voor ze voorstelling van het project krijgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2008
Guido Van Cauwelaert
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023
Guido van Cauwelaert | 02 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 21 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 19 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 10 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 08 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 07 nov 2023

archief