TERNAT - Nieuwe paddenpoel in Steenvoordestraat gepland

C21

TERNAT - Nieuwe paddenpoel in Steenvoordestraat gepland

Editiepajot_ternat_paddenpoel
 

Er wordt een nieuwe paddenpoel aangelegd tussen de E40 en de Steenvoordestraat. Natuurpunt Ternat beheert er een natuurgebied.

De gemeente heeft een vergunningsaanvraag ingediend bij stedenbouw voor het aanleggen van een paddenpoel in Steenvoorde. De poel wordt 10 m op 10 m en komt op een 20-tal m van de E40 en 30 m van het doodlopende stuk van de Steenvoordestraat. Het project kadert in de uitvoering van het 'poelenplan Ternat' ( zie hierover ook: http://www.sp.be/regionaal/nieuws/nieuwsitem.asp?iDivisionID=265&iID=15028  ).
 
De poel, die een rustige paaiplaats vormt voor amfibieën, zal een meerwaarde geven aan het natuurgebied van Steenvoorde, waarvan reeds een gedeelte wordt beheerd als natuurreservaat door Natuurpunt Ternat .
 
Steenvoorde
 
De Bellebeek-Steenvoordbeekvallei is relatief weinig bebost. Ter hoogte van het natuurreservaat vinden we een iets grotere bebossing, met enkele oudere bossen en enkele hectaren jonge populierenaanplant. De alluviale vlakte heeft een vrij gesloten landschap omwille van de populierenaanplanten en de populierenrijen rond de weilanden. Het weilandcomplex is gelegen op zware gronden. Om de afwatering vanuit landbouwoogpunt te verbeteren zijn er veel sloten. Er zijn nog een aantal kleine moerassen vooral veel natte ruigten te vinden.
 
Binnen het gebied vinden we verschillende vegetatietypes: akkers, soortenrijke tot soortenarme graslanden, ruigten, moerasgebieden, valleibossen en eikenbossen.
 
Conservator van het natuurreservaat is Luc Platteau, d'Hoef 4 1741 Wambeek  02/582.47.18  - zie ook http://www.natuurpuntternat.be/
 
foto: Karlemeersgracht Steenvoorde (Natuurpunt Ternat).
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2008
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 01 jun 2023
Guido van Cauwelaert | 29 mei 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 24 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 17 mei 2023
Guido Van Cauwelaert | 14 mei 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mei 2023

archief