TERNAT - Voetbaltalent gezocht in het Pajottenland

C21

TERNAT - Voetbaltalent gezocht in het Pajottenland

Dsc_0979
 
Img_0788
Yannick Vander Voorde, Matthew Annoni en David Cochez
 
Dsc_0974
 
Dsc_0985
 

Woensdag 5 december organiseert Voetbalklub Lombeek-Ternat (KSKL) een talentendag voor de jeugd van Ternat en omstreken. Die vindt plaats in het Jeugdopleidingscentrum in de Heidestraat 71 in Sint-Katherina-Lombeek. "In Ternat zijn al heel wat spelers kunnen doorstromen naar onze eerste ploeg die nu in vierde klasse bevordering speelt", zegt Michel Decoster, talentscout van het jeugdbestuur. "Zo kregen Yannick Vander Voorde, Matthew Annoni en David Cochez de kans om op hun achttiende al op nationaal niveau te gaan spelen. We willen aan meer jonge voetbaltalenten uit de streek zo'n kansen bieden. Daarom organiseren we deze talentendag waarop jongeren een training meemaken en kennismaken met de Ternatse jongeren die reeds doorgroeiden naar de eerste ploeg."

"We moeten in het Pajottenland naar meer samenwerking gaan," zeggen Patrick Van Hamme en jeugdvoorzitter Frank Wermoes, die instaan voor het algemeen jeugdbeleid van KSKL. "Zowel jonge spelers als sportclubs halen daar voordeel uit: jonge talenten kunnen op een hoger niveau trainen en later hun eigen ploeg gaan versterken. Dat moet de ploegen van het Pajottenland op een hoger niveau brengen."

"Het jeugdbestuur maakt niet alleen werk van de sportieve opleiding van de jongeren maar leert hen ook respectvol om te gaan met elkaar", zegt bestuurslid Herwig Platteau. Jongeren komen trouwens spontaan goeiedag zeggen en een handje schudden van de verslaggever van Editiepajot. Niemand wordt hier uitgesloten, dat merk je. Trainingen worden uitsluitend in het Nederlands gegeven. Anderstaligen worden geholpen om de streektaal aan te leren. Integratie heet dat.

Het vernieuwde jeugdbestuur wil ook de infrastructuur wat opfrissen. Zondag werd dan ook gestart met het opkuisen en schilderen van de kantine. Eerder werd ook reeds een nieuwe afsluiting geplaatst aan de rand van het voetbalterrein dat een stuk moest wijken voor het Gewestelijk Expresnet van de spoorwegen.

Meer info over de talentendag op de website van KSKL Ternat : http://voetbal.ksklternatjeugd.be/nieuws/talentendag-ksklt-op-5-december/

Contact en inschrijving: patrick.van.hamme1@telenet.be  of frederik_wauters@skynet.be met duidelijke vermelding van naam, onderwerp en korte beschrijving. Het secretariaat is open op maandag, woensdag en vrijdag telkens van 19 tot 20 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 nov 2012
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 09 aug 2024

archief