TERNAT - Ouderenadviesraad formuleert aanbevelingen aan gemeente

C21

TERNAT - Ouderenadviesraad formuleert aanbevelingen aan gemeente

Dsc_0003
Burgemeester Parys bedankte Lily Banck en voorzitter Etienne De Vos voor de waardevolle aanbevelingen van de Ouderenadviesadviesraad. - Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Dsc_0991
Een drankje en een hapje mocht natuurlijk ook niet ontbreken. - Foto's © Guido Van Cauwelaert
 
Dsc_0989
Foto's © Guido Van Cauwelaert
 

Maandagnamiddag vond in CC De Ploter de voorstelling plaats van de aanbevelingsnota senioren die de Ouderenadviesraad (GOAR) had opgesteld voor de nieuwe beleidsperiode 2013-2018.

Na een korte inleiding door voorzitter Etienne De Vos werd de nota voorgesteld door Lily Banck.

De nota, waaraan enkele maanden werd gewerkt, telt 6 hoofdstukken, in elk waarvan enkele interessante voorstellen werden geformuleerd.

Een eerste belangrijk item voor de senioren is (het objectieve en subjectie) veiligheid(sgevoel). De wijkagent speelt daarbij een grote rol. Vermits er onlangs nog enkele valse agenten op pad waren om mensen op te lichten, is het belangrijk dat de foto's van de échte worden gepubliceerd! Maar het gaat in dit hoofdstuk evengoed over hondenpoep en verkeerscursussen, het (logisch en systematisch) onderhoud van de infrastructuur, het wegnemen van obstakels op voetpaden, het geven van informatie bij werken (en waarom die langer duren dan voorzien), openbaar vervoer, fietspaden, teveel geparkeerde auto's op de Markt en zitbanken die ook het sociaal contact moeten bevorderen, als openbare toiletten.

De volgende hoofdstukken handelen over leefomgeving, zorg en welzijn, informatie en communicatie, en vrije tijd en ontplooiïng.

Rode draad doorheen het seniorenverhaal is dat de gemeente (en de overheid in 't algemeen) niet voor alles kan zorgen maar dat er burgerzin en verantwoordelijkheidsgevoel moet worden aangekweekt. De gemeente krijgt een "regiefunctie" toebedeeld, moet ondersteunen en begeleiden. Betrokkenheid, zelfredzaamheid en participatie zijn sleutelwoorden om een gelukkige samenleving te maken.

Je kunt het volledige rapport verkrijgen bij gemeentelijke welzijnsambtenaar Chantal Dierickx-Visschers chantal.dierickxvisschers@ternat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 nov 2012
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 09 aug 2024

archief