TERNAT - Officieel "Fairtradegemeente"

C21

TERNAT - Officieel "Fairtradegemeente"

Fair_trade_gemeente_op_fff
De leden van de Trekkersgroep FTG samen met burgemeester Parys op het podium (ingezonden foto)
 

Eind 2004 lanceerden Max Havelaar, Oxfam-Wereldwinkels en Vredeseilanden de campagne FairTradeGemeente met de bedoeling de producten van "eerlijke handel" ingang te doen vinden bij particulieren, verenigingen, scholen, bedrijven en de overheid. In 2007 sloot ook 11.11.11 zich daarbij aan. De aktie werd bovendien uitgebreid naar duurzame, zeg maar lokale- en bioproducten. Twee jaar geleden keurde de gemeenteraad - op vraag van de uit de Commissie Internationale Samenwerking ontstane 'Trekkersgroep FTG' - de resolutie 'Ternat gaat voor Fair Trade' goed en vandaag voldoet de gemeente aan alle criteria om zich officieel FairTradeGemeente te mogen noemen.

Ternat had reeds een lange traditie van eerlijke handel. In 1977 had de gemeente al een schepen van ontwikkelingssamenwerking, in 1983 werd er een Wereldwinkel opgericht en verenigingen als 11.11.11, kwb, sp.a, gras, gepensioneerdenbonden en jeugdhuis, het Sint-Jozefinstituut, het gemeentebestuur, het ocmw en het cultureel centrum waren al lang afnemer van producten als koffie, suiker, koekjes, wijn en dergelijke. De laatste jaren namen ook een aantal winkels als Delhaize, Okay, Lidl, Natuurwinkel Indra en Wyns Drinks Service enkele fair tradeprudukten op in hun gamma. Ook het PWA-Dienstenbedrijf, Reclameatelier KLIT, het Plotercafé en De Smaakpapil sloten zich onlangs aan bij de aktie zodat nu aan alle criteria wordt voldaan.

Zaterdag werd het Fairtradegemeente-logo dan ook officieel aan de burgemeester en de trekkersgroep uitgereikt op het Fair Fever Festival in Jeugdcentrum Puls.

Meer info : http://www.fairtradegemeenten.be/

Contact : chantal.dierickxvisschers@ternat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 nov 2012
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 01 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 28 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 24 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 20 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 18 aug 2024
Guido Van Cauwelaert | 16 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 09 aug 2024

archief