TERNAT - Protest bewoners Donkerstraat tegen het openen van de nieuwe brug over de E40 voor alle autoverkeer

C21 Css

TERNAT - Protest bewoners Donkerstraat tegen het openen van de nieuwe brug over de E40 voor alle autoverkeer

Editiepajot_ternat_brug_te_ver__2_
 
Editiepajot_ternat_brug_te_ver
Editiepajot_ternat_brug_te_ver__1_
 

Protest bewoners Donkerstraat tegen het openen van de nieuwe brug over de E40 voor alle autoverkeer. Vitseroel en bedrijvenzone kunnen aansluiting vinden met het centrum via de tweede brug op amper 800 meter maar minister Crevits blijft weigeren om de Steenbergstraat te laten overnemen en verbeteren door het gewest

Bewoners van de Donkerstraat protesteren tegen het openen van de brug over de E40 voor alle verkeer. Hun straat dreigt een route voor sluikverkeer te worden zeggen Marc De Backer en Tine De Bus.
 
Maar ook na een nieuwe vraag van Vlaams sp.a-volksvertegenwoordiger Else De Wachter blijft minister van Openbare Werken Crevits (CD&V) weigeren om de 800 meter lange verbindingsweg tussen de twee bruggen te laten overnemen en verbeteren door het gewest.
 
Deze weg is nochtans ideaal om het autoverkeer uit hun straat te houden zeggen ook de inwoners van de Donkerstraat.
 
'Onze straat was vroeger al een route voor sluikverkeer naar de bedrijvenzone van Vitseroel. Toen de oude brug in 2003 moest worden gesloopt, hebben we hier eindelijk rustiger kunnen leven. Maar de vrachtwagens van Sun Chemical, met hun gevaarlijke scheikundige producten, reden sindsdien wel door onze nauwe straten.' De inwoners van de Donkerstraat zijn dan ook voor de regeling waarbij Sun Chemical enkel via het industriepark bereikbaar zou zijn en het doorgaand autoverkeer wordt geweerd uit hun straat. 'Onze straat is immers absoluut niet aangepast aan druk verkeer. Op sommige plaatsen is de doorgang slechts 3 meter breed', zeggen Tina De Bus en Marc De Backer.
 
In de Donkerstraat wonen heel wat jonge gezinnen. Ze vrezen voor de veiligheid van hun kinderen. 'Er is hier geen voetpad of fietspad en ook geen snelheidsremmende infrastructuur. Het leidt geen twijfel dat honderden gehaaste werknemers dagelijks onze straat zullen gebruiken als alternatief voor de Assesteenweg. Ze zullen onze straat levensgevaarlijk maken.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2008
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2022
Guido van Cauwelaert | 25 jun 2022

archief