TERNAT - Schepencollege tegen verwijderen Belgische vlaggen

C21 Css

TERNAT - Schepencollege tegen verwijderen Belgische vlaggen

Editiepajot__ternat_belgië

Het verbaast het Vlaams Belang van Ternat allerminst dat het schepencollege beslist heeft om de Belgische vlaggen niet te verwijderen uit het Ternatse straatbeeld. (op vraag van N-VA & VVB).

"De bestuursmeerderheid van onze gemeente heeft al meermaals blijk gegeven van desinteresse als het over Vlaamse materies gaat. Zo blinkt dit bestuur uit in haar rol als meeloper in het dossier over de splitsing van BHV. Ofwel is men niet aanwezig, ofwel is men de grijze muis, in de vergaderingen van het overlegplatform. Meerdere keren probeerden in het veleden leden van de LVB meerderheid discussies of stellingname over deze problematiek uit de weg te gaan, onder de noemer van "niet relevant voor het besturen van de gemeente Ternat".
 
In deze meerderheid zit nog een sterke Belgicistische stroming die hardleers blijft ingaan tegen de nieuwe wind die door politiek Vlaanderen waait. Dat hebben ze onlangs nog met veel bravoure zelf aangekondigd op een gemeenteraad. Daar stelden zij dat de LVB een "Belgische" partij is die trouw blijft aan het koningshuis en de Belgische staat.
In hun verkiezingscampagne pakten zij uit met de slogan "een beter Vlaanderen begint bij ons". Wat zij daar ondertussen al van waar gemaakt hebben is ons een raadsel. Hun volgende slogan kan misschien zijn "Bij ons stopt Vlaanderen en begint Belgique".
 
De verfransingproblematiek en het hele BHV gebeuren kan de LVB eigenlijk gestolen worden en in het hele college zit er niet 1 persoon die wakker ligt van wat er politiek gaande is buiten de grenzen van Ternat. Laat staan van wat er zich voordoet op federaal of regionaal niveau.
 
Misschien moeten wij de woorden van burgemeester Parys ter harte nemen en ALLE vlaggen uit het Ternatse straatbeeld verwijderen, uit protest voor het niet splitsen van BHV.
We kunnen ze in afwachting van de splitsing dan vervangen door zwarte doeken.
Want eerlijk gezegd: veel reden om feestelijk te vlaggen is er in Ternat momenteel niet".
 
Rony DE BACKER, Fractieleider Vlaams Belang Ternat
Telefoon:  0477/271675  E-mail: rony.de.backer@telenet.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2008
Guido Van Cauwelaert
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 02 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2022
Guido van Cauwelaert | 25 jun 2022

archief