TERNATse delegatie naar uitreiking diploma's in Burkina Faso

C21

TERNATse delegatie naar uitreiking diploma's in Burkina Faso

Burkinaschool
(ingezonden foto)
 

13 leden van de 'Commissie Internationale Samenwerking en Duurzame ontwikkeling' (ISDO) reizen begin volgende maand af naar het Afrikaanse land Burkina Faso voor de uitreiking van de allereerste diploma’s lager onderwijs in het dorpsschooltje 'Ternat'.

Op 8 juli reist een delegatie van Ternat naar Burkina Faso om het schoolfeest bij te wonen van de eerste generatie kinderen die in het ongeletterde Saheldorpje Bangrin het diploma lager onderwijs behalen. "Dat is natuurlijk een bijzondere gebeurtenis voor het dorp, waar tot voor kort alle kinderen ongeschoold waren en als herders de schapen en geiten moesten hoeden", zegt Madeleine Sergooris, projectverantwoordelijke van het schooltje. "Ook voor Ternat is dit fantastisch nieuws, omdat de kinderen afstuderen in het dorpsschooltje dat mede door de gemeente is opgericht in het kader van haar beleid voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Dank zij onze jaarlijkse projectsubsidies heeft dit dorp eindelijk een basisschooltje met in totaal liefst 465 leergierige kinderen in de zes leerjaren. Dat eind dit schooljaar de eerste jongens en meisjes van Bangrin in hun eigen schooltje kunnen afstuderen, mag wel het allermooiste resultaat van onze financiële steun genoemd worden."
 
Sinds enkele jaren is het dorpsschooltje in Burkina Faso verzusterd met de gemeenteschool De Kiem van Wambeek en Lombeek. De schoolkinderen hebben al honderd kilo schoolgerief, kinderkleding en tekeningen meegegeven voor hun leeftijdsgenootjes in West-Afrika."Internationale solidariteit is in Ternat dus geen loos begrip meer, want de gemeente zet zich al 35 jaar actief in voor armoedebestrijding en internationale samenwerking", vult Guido Van Cauwelaert, schepen van Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling aan. "In 1977 werd immers ontwikkelingssamenwerking als gemeentelijk beleidsdomein erkend door de toewijzing van de bevoegdheid internationale samenwerking aan een schepen. In 1985 ging de Wereldwinkel van Ternat open en sinds november 2012 draagt Ternat met trots de titel van FairTradeGemeente."
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2013
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief