TERNAT - Bevolking koestert poelenplan

C21 Css

TERNAT - Bevolking koestert poelenplan

Editiepajot_poelneplan_gemeente_ternat
 

Vorig jaar werd door de milieudienst van Ternat een oproep gelanceerd naar particulieren om poelen te graven in de tuin of in een weide. De reactie hierop door de inwoners bleef zeker niet uit. Maar liefst 20 personen hebben zich gemeld om na te vragen of het mogelijk zou zijn om ook bij hun een poel te graven.

Vooraleer tot een definitieve beslissing over te gaan tot opmaak van een bouwaanvraag, werd door de milieuambtenaar Thiebaut Jurgen en een bestuurslid van Natuurpunt Ternat ( Luc Platteau ) terplaatse gegaan om na te kijken of het wel degelijk opportuun is om op die plaats een poel te graven. Enkele aanvragen werden afgeraden omdat het te droog was om op die plek een poel te graven. De potentiële aanvragers werden in kennis gesteld van de procedure die zal worden gevolgd en de meerwaarde die een poel met zich meebrengt. In totaal werden 15 aanvragen ingediend waarvan de bouwaanvraag van 3 poelen werd geweigerd door Stedenbouw Leuven.
 
September is de ideale maand om te graven omdat dan het grondwaterpeil het laagst staat. De milieuambtenaar nam contact op met alle aanvragers om een datum vast te stellen om de poel te graven. Vandaag zullen alle eigenaars nog eens een schriftelijke bevestiging ontvangen met een bijhorende infobrochure over kikkers en poelen.
 
De poelen die zullen worden gegraven hebben een oppervlakte van 100 m² ( 10 op 10 ). De poel wordt zodanig gegraven, dat het vlak dat het minst steil in het water ‘loopt, kan worden opgewarmd door de zon.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 sep 2008
Guido Van Cauwelaert
Repro Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 01 jul 2022
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 25 jun 2022

archief