TERNAT - De Brug krijgt educatief spel over ‘diversiteit, pesten, beperkingen en talenten’

C21

TERNAT - De Brug krijgt educatief spel over ‘diversiteit, pesten, beperkingen en talenten’

Schepen_voor_integratie_guido_van_cauwelaert_overhandigt_het_educatief_spel__links_op_de_foto_de_medewerkers_van_de_integratiedienst
ingezonden foto's
 
Alle_vierdes_van_de_brug_in_ternat__zij_krijgen_een_educatief_spel_over_diversiteit
ingezonden foto's
 
Image
ingezonden foto's
 
Image
ingezonden foto's
 

Medewerkers Ternatse integratiedienst en schepen voor integratie overhandigen educatief spel over ‘diversiteit, pesten, beperkingen en talenten’ aan vierde klassers van De Brug.

EZELSOOR GRATIS BOEKENKAFTDAG
Op 4 september organiseerde de gemeente Ternat de derde editie van Ezelsoor. 314 bezoekers (222 kinderen en 92 volwassenen) namen deel aan de boekenkaftdag, een samenwerking van de integratie-, sport- en jeugddienst, de bib en CC De Ploter. Ook heel wat Ternatse verenigingen waren er present en er kon geknutseld en gespeeld worden. Drie striptekenaars illustreerden live de favoriete schriften van de kinderen.
Na De Droomgaard (in 2011) en De Kiem Wambeek (2012) wint dit jaar basisschool De Brug een educatief spel over ‘diversiteit, pesten, beperkingen en talenten’.
De prijs werd overhandigd door schepen voor integratie Guido Van Cauwelaert en Fri De Keyser  en Chantal Dierickx-Visschers, de medewerkers van de pas erkende integratiedienst.
Er werd ook één gezin uitgeloot, dat een waardebon van €25 euro krijgt om bij de Oxfam Wereldwinkel in Ternat fairtrade producten te kopen. Winnaar dit jaar is het gezin Panis.
 
NIEUWE INTEGRATIEDIENST IN TERNAT
Sinds 1 september 2013 is de integratiedienst in Ternat officieel erkend door de Vlaamse Overheid.
De gemeente Ternat ontvangt jaarlijks een subsidie voor de uitwerking van een integratiebeleid.
De integratiedienst werkt hiervoor samen met alle gemeentelijke diensten, het OCMW, de Ternatse scholen en geïnteresseerde verenigingen , met het Centrum voor Basiseducatie en Opleidingscentrum Kruikenburg. Ook de stuurgroep integratie (met individuele vrijwilligers en met afgevaardigden van scholen, verenigingen en organisaties) geeft advies aan de dienst.
Alle Ternatse inwoners (ongeacht herkomst of taal) kunnen bij de integratiedienst terecht met hun vragen over onthaal-, taal- en integratiebeleid.
Voor de projecten Ezelsoor (boekenkaftdag) en MAKIS (vakantieaanbod) werd samengewerkt met de integratiedienst.
In het najaar van 2013 start de integratiedienst een werkgroep ‘taalbeleid’ op, in samenwerking met de gemeentediensten en in overleg met de scholen en het OCMW.
Om de 2 maanden zitten de integratiediensten van de regio rond de tafel om ervaringen uit te wisselen. Er is in deze regio ook een erkende integratiedienst in Dilbeek, Liedekerke, Asse, Halle, Sint-Pieters-Leeuw, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen en Zemst.

INSPRAAK INWONERS VAN VREEMDE HERKOMST
De samenwerking met Ternatse diensten, organisaties en verenigingen draait al op volle toeren. De integratiedienst wil nu ook een werkgroep integratie XL oprichten. Hiervoor doet ze een oproep naar alle geïnteresseerde Ternattenaren van diverse herkomst (Belgen en niet-Belgen). Het is de bedoeling om 2 à 3 keer per jaar samen te komen om ideeën uit te wisselen over het Ternatse integratiebeleid. Volgende thema’s kunnen aan bod komen: buurtwerking, cursussen Nederlands, ondersteuning van de scholen, sociale hulpverlening, vrijwilligerswerk, kinderopvang, maar ook concrete vragen of suggesties uit de groep.

Eerste bijeenkomst is donderdag 24/10 om 19u30 in CC De Ploter. Enkele meters en peters van de stuurgroep integratie en de medewerkers van de integratiedienst zorgen voor een warm welkom met een hapje en een drankje. Info? integratie@ternat.be  of 02/583.04.47
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 okt 2013
ep
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 27 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 26 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 23 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 11 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 09 jan 2023
Guido van Cauwelaert | 05 jan 2023

archief