TERNATse burgemeester in de bres voor mensenrechten

C21

TERNATse burgemeester in de bres voor mensenrechten

Imag0625
 
693b9404-5cf9-11e3-91c8-f120e4ae4fb7_original_jpg_h380_jpg_568
 

Amnesty International strijdt voor vrije meningsuiting, voor de vrijlating van gewetensgevangenen die hun mening uitten en voor het recht om op te komen voor je overtuiging. Vrije meningsuiting lijkt een evidentie, maar is dat niet altijd voor iedereen. Denk maar aan Rusland. Daar wordt elke vorm van kritiek de mond gesnoerd. Daarom vragen we in onze eindejaarscampagne extra aandacht voor de vrije meningsuiting in Rusland. Door de nieuwe wetten komen vooral activisten, journalisten, advocaten, kunstenaars, homoseksuelen,… zwaar onder vuur te liggen. De dames van Pussy Riot werden opgepakt en voor jaren naar een strafkamp verbannen na het zingen van een protestlied tegen Poetin in een kathedraal in Moskou. Websites kunnen zonder pardon worden geblokkeerd. Heb je kritiek op Poetin, dan hangen je boetes van meer dan 100.000 euro boven het hoofd voor ‘laster’ en ‘smaad’. Anna Politkovskaya was een Russische mensenrechtenactiviste en journaliste die kritisch berichtte over Tsjetsjenië. Ze schreef ook over mistoestanden in andere delen van Rusland zoals corruptie bij de overheid en politiegeweld. Zeven jaar geleden werd ze vermoord in een lift in haar flatgebouw in Moskou…

In aanloop naar de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji begin 2014 zijn alle ogen op Moskou gericht. Amnesty International grijpt deze gelegenheid aan om intensief actie te voeren zodat alle Russen in vrijheid voor hun mening kunnen uitkomen.
Ternat is één van de 243 steden en gemeenten in Vlaanderen waar de mensenrechten in de kijker staan:
 Er worden spandoeken opgehangen met de boodschap:
‘Ternat steunt de mensenrechten. En jij?’, dit ter hoogte van de rotonde aan de Brusselstraat, het gemeentehuis, CC De Ploter / bibliotheek Ternat.
 De leerlingen van het 6de leerjaar van de gemeentelijke basisschool ‘De Kiem’ dragen op woensdag 4 december 2013 (09:00 - 10:30 uur) hun steentje bij en verdiepen zich, samen met burgemeester R. Parys, in mensenrechten en -schendingen.
De problematiek rond de burgeroorlog in Syrië (vluchtelingenkampen), kinderrechten, slechte mensenrechtensituaties in Rusland, gerechtigheid voor de drie leden van de Russische punkband Pussy Riot,… komen aan bod.
 De bibliotheek van Ternat (Kerkstraat 4 – 1742 Sint-Katherina-Lombeek) installeert tijdens deze week een boeken- en filmstand omtrent de mensenrechten.
 Tijdens deze periode zal de Amnesty-kaars branden aan de ingang van het gemeentehuis,
CC De Ploter / bibliotheek Ternat. Hoopvol licht voor alle slachtoffers van mensenrechtenschendingen.
AMNESTY INTERNATIONAL
EINDEJAARSCAMPAGNE 2013
-VAN 2 TOT EN MET 10 DECEMBER 2013-
STREEF MEE NAAR
VRIJHEID VAN MENINGSUITING
IN RUSLAND
Gemeente TERNAT steunt de mensenrechten!
En jij?
 Op diverse plaatsen worden Amnesty-affiches verspreid en opgehangen.
 In de Oxfam-Wereldwinkel van Ternat (Kapelleveld 31 te Sint-Katherina-Lombeek) kan je terecht voor diverse eindejaarsgeschenken.
Oxfam-Wereldwinkel is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven. Oxfam-Wereldwinkel biedt de consument Fairtrade-producten aan en wil hem zo de kans geven actief mee te werken aan een eerlijke wereldhandel.
Amnesty International rekent op je steun om haar opdracht tot een goed einde te brengen. Help mee vrije meningsuiting te realiseren voor iedereen. Maak vrijheid van meningsuiting overal even vrij met je vrije bijdrage op BE25 0000 0000 8282.
INFO | www.amnesty.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 dec 2013
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024

archief