TERNAT - Repair Café voor een duurzame samenleving

C21

TERNAT - Repair Café voor een duurzame samenleving

Dsc_0131_reparcafeswishing
 
Dsc_0132_reparcafeingridherstelt
 
Dsc_0135_repaircafeswishinghilde
 
Dsc_0138_repaircaf__knutselhoek
 
Dsc_0140_repaircafeknutsel
 
Dsc_0141_repaircafekrijttekenen
 
Dsc_0156_repaircafemoestuin
 
Dsc_0148_repaircafebreien
 
Dsc_0145_repaircafevoorlezenkris
 

In het Cultureel Centrum vond zondag het eerste Repair Café plaats. Repair Cafés zijn gratis, toegankelijke bijeenkomsten, waarop buurtgenoten elkaar op vrijwillige basis helpen bij het herstellen van allerhande voorwerpen. Dit gaat van kleding tot elektrische apparaten, meubels en zelfs fietsen en computers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee en gaan samen met de (vrijwillige) deskundigen, zoals elektriciens, naaisters, timmerlieden,… aan de slag. In het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke herstellingen uit te voeren.

In het Repair Café leren bezoekers dat herstelling een goed alternatief voor weggooien is en dat dit alternatief ook voor hen bereikbaar is. Het Repair Café helpt zo de afvalberg te verkleinen. Daarnaast draagt het bij aan een mentaliteitsverandering, die nodig is om mensen warm te maken voor een duurzame samenleving. Tot slot is het Repair Café ook een sociaal evenement: buurtgenoten ontmoeten elkaar op een nieuwe, verrassende manier. Dat leidt tot nieuwe contacten in de buurt en bevordert de sociale cohesie.

In Vlaanderen wordt Repair Café's beheerd door Netwerk Bewust Verbruiken . Het is de Vlaamse partner van de Nederlandse Stichting Repair Café.

In het Ternatse Repair Café kon je ook koken, knutselen, goochelen, swishen (kleren ruilen), samen met vrienden brunchen, geschminkt worden (kinderen). In de bibliotheek, die voor de gelegenheid ook zondagnamiddag open was werd er voorgelezen voor de kinderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief