TERNAT - Met Tobback en De Leeuw op zoek naar toekomst socialisme

C21

TERNAT - Met Tobback en De Leeuw op zoek naar toekomst socialisme

Editiepajot-ingezonden-foto-toekomst-socialisme-13022014
ingezonden foto
 

In de reeks 'dialogen van het verlichte denken' van het August Vermeylenfonds gaan Bruno Tobback en Rudy De Leeuw in dialoog over de toekomst van het socialisme in Vlaanderen, België en Europa.

Bruno Tobback kwam in 1995 in het Vlaams Parlement, waar hij vanaf 2001 fractievoorzitter werd. In 2004 werd hij federaal Minister van Leefmilieu en Pensioenen. Vanaf 2007 zetelt hij in het federaal parlement en in 2011 wordt hij voorzitter van de sp.a. Vorig jaar schaarde hij zich achter de 'socialistische sixpack' die PS-voorzitter Paul Magnette lanceerde in reactie op de Europese "sixpack van blinde besparingen" en het Europees toezicht op het economisch en begrotingsbeleid van de lidstaten.

Vertrouwen wekken
 
"In de ogen van velen staat dat immers synoniem voor recessie, werkloosheid en het verlies van vertrouwen in de toekomst", zegden Tobback en Magnette. Hun plan moet "een project zijn waar de burgers opnieuw vertrouwen in kunnen hebben, niet een dat onze verworvenheden afbreekt."
 
Concreet bepleiten de Belgische socialisten eerlijke handel via strikte sociale en milieunormen in de Europese vrijhandelsakkoorden met derde landen, inclusief de verhoging van de douanetarieven als die niet gerespecteerd worden. Ze willen ook een minimumloon ter hoogte van zestig procent van het mediaan salaris in elke lidstaat en een Europese Centrale Bank die op een directe wijze kan tussenkomen voor lidstaten in problemen.
 
Vakbondsman
 
Rudy De Leeuw is sinds 2006 voorzitter van het Algemeen Belgisch Vakverbond. "Tijdens mijn periode hebben we twee interprofessionele akkoorden afgesloten en zijn we tot een compromis gekomen over het statuut van arbeiders en bedienden. Over de flexibiliteitswet hebben we op verzoek van de werkgevers onderhandeld, en door regelingen over het tijdskrediet en de kinderopvang hebben we ervoor gezorgd dat de combinatie arbeid en privé gemakkelijker wordt. In verschillende sectoren hebben we meegewerkt aan de organisatie van beroepsopleidingen en stageplaatsen voor jongeren. Al die zaken blijven in de media misschien wat onderbelicht."  zegt De Leeuw.  
 
Een niet te missen gespreksavond!

Vrijdag 14 februari - 20u
CC De Ploter
Kerkstraat 4
Sint-Katherina-Lombeek (Ternat)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2014
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief