TERNAT - Tijl snuift zilte zeelucht op

C21

TERNAT - Tijl snuift zilte zeelucht op

Editiepajot-guido-van-cauwelaert-toneel-tijl-25022014
ingezonden foto
 

Bij hun nieuwste productie nemen de spelers van ToneelTijlTernat het publiek mee naar de parel van de kust, Blankenberge. Ze bijten zich opnieuw vast in een tekst van formaat van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye. Het wordt een toneelavond om van te snoepen: een sterk verhaal, herkenbare personages, grote emoties en straffe acteerprestaties.

De zomer loopt op z’n einde aan de Belgische kust. In brasserie ‘Blankenberge’ heeft madame Verplancke het wel gehad met de hitte. En met de klanten die niet genoeg geld uitgeven. Ze wil haar zaak verkopen na het zoveelste slechte seizoen op rij, maar daar is niet iedereen het mee eens. Vaste klant Armand, zoon Kurt en het personeel willen haar op andere gedachten brengen, al doen ze dat allemaal om andere redenen. En dan heeft iedereen ook nog zijn handen vol met eigen zorgen, verlangens en relaties.

Met lef, passie en humor licht Tom Lanoye niet alleen de wereld van de horeca door, maar slaagt hij er eens te meer in ons menselijk gedrag te ontmaskeren. De laatste avond van het seizoen is er het traditionele afscheidsfeest voor het tijdelijke personeel. In die broeierige sfeer bereikt het verhaal zijn hoogtepunt. De rake en snedige dialogen van Lanoye zorgen voor een tragisch grappige blik achter de schermen van een brasserie op haar retour, vol met pijnlijk herkenbare personages.

Enkele seizoenen geleden bracht Tijl al met veel succes Diplodocus Deks van Tom Lanoye. Ze schopten het toen tot laureaat van het Landjuweelfestival. Dit seizoen gaan de Tijlers opnieuw in zee met een van hun vast waarden: regisseur Gie Beullens. Blankenberge wordt voor hem een pittige opvolger op Het geheugen van water, dat hij in 2012 regisseerde in Ternat.

ToneelTijlTernat speelt Blankenberge op donderdag 27 maart, vrijdag 28 maart en zaterdag 29 maart. De voorstelling start telkens om 20 uur in CC De Ploter. Kaarten kosten 9 euro* en zijn verkrijgbaar aan de balie van CC De Ploter of op www.ccdeploter.be.

*de ticketprijs van 9 euro is exclusief een reserveringskost van 50 cent per ticket voor de online ticketdienst mijnevent.be en eventuele betalingskosten per reservatie.

Voor meer informatie over ToneelTijlTernat, ga naar www.toneeltijlternat.be.

Contactpersonen ToneelTijlTernat: Kaat Raspé, 0478/77.73.49

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2014
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief