TERNAT - Vriendenweek tegen pesten in Wambeekse gemeenteschool

C21

TERNAT - Vriendenweek tegen pesten in Wambeekse gemeenteschool

Pestenkieskleurtegen2
 

Gemeentelijke basisschool De Kiem in Wambeek organiseert een "vriendenweek". Die kadert in de Vlaamse anti-pestweek. Vrijdag wordt er afgesloten met een heuse optocht door Wambeek. De kinderen zullen zich daarvoor extra mooi uitdossen.

"Naar aanleiding van de anti-pestweek hebben we in onze school een vriendenweek uitgewerkt." vertelt  Kathleen Sergooris van gemeenteschool De Kiem in Wambeek. "Gisteren is de leerlingenraad gestart met  het spelen van een pest-situatiespel voor de lagere school.
Elk van onze leerlingen uit de leerlingenraad kreeg een rol toegewezen als kip in een kippenhok.
Stresskip, pestkip, scharrelkip, plaagkip, Tjiekkie, piepkuiken, wipkip werden de personages in het rollenspel. Achteraf werd even gereflecteerd op de situatie en werd even besproken met de leerlingen welke reacties de kippen hadden bij het pestgedrag. Er werd in een gesprekje met de leerlingen gereflecteerd op wat er goede manier is om met pestgedrag om te gaan.

In de kleuterklas speelden de kleuterjuffen een poppenspel ' Jesse zonder stippen'. Van daaruit vertrekken de kleuterjuffen met de uitwerking van het thema' Vriendjes' in de kleuterklassen. Jesse ziet er helemaal anders uit en niemand wil met hem spelen. Ze leren ontdekken dat ze er allemaal anders uitzien , maar dat we allemaal elkaars vriendje proberen te zijn.

De komende dagen krijgen de leerlingen sociale vaardigheidstraining in de klassen en leren ze op een gepaste manier omgaan met pestgedrag of ongewenst gedrag.
De eerste graad gaat alvast tekenen met welke kip ze zich het meeste kunnen vergelijken, in de tweede graad spelen ze situatie vanuit een gekozen gevoel en in de derde graad praten ze al even over cyberpesten.

De leerlingen worden ook aangespoord om er voor elkaar te zijn en met de vriendschapsbandjes waarop  leuke opdrachten staan leren ze positief met elkaar omgaan.
Ze leren er ook van genieten. In elke klas hebben ze een verwendag georganiseerd voor en met elkaar.

Verder sluiten we vrijdag 28 februari 2014 om 13 uur de vriendenweek af met een grote vriendenoptocht. ( Stoet) Iedereen zal er mooi uitgedost uitzien. Elke klas koos een dresscode uit om als één groep te stappen en gezien te worden in de Vriendenstoet met allerlei 
vlaggetjes en opschriften , pamfletten rond vriendschap.
Ook de kleine kleuters zullen er uitzien als echte vrienden. Ze zullen met karren ons dorp doorkruisen als lieveheersbeestjes die er elk op zich anders uitzien , maar toch bij elkaar horen.

Meer over de anti-pestweek op www.kieskleurtegenpesten.be/vlaamse-week-tegen-pesten

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief