TERNAT - Ge zetj va LOEMEK wordt avond vol nostalgie

C21

TERNAT - Ge zetj va LOEMEK wordt avond vol nostalgie

Autocafeunion
"Ge zetj va Loemek...asge nog oeëre verteln etj euver 'n Union. Dui was altaujet wel iet te belijven", zegt Anita De Vos op de Facebookpagina.
 
Sedert 7 februari kent Sint-Katherina-Lombeek een geweldige opstoot van jeugdsentiment. Lombeekse facebookgebruikers geraakten in de ban van de facebookpagina 'Ge zetj va Loemek aske ...'. Hun groep is intussen uitgegroeid tot meer dan 400 leden.
 
Dagelijks wisselen zij, in het Lombeeks dialect, naar hartenlust nostalgische weeties uit, posten foto's uit de oude doos, rakelen bijnamen op van dorpsfiguren van weleer, halen herinneringen op aan gewoontes uit lang vervlogen tijden, plaatsen en personen.
 
De titel 'Ge zetj va Loemek aske ...' levert niet alleen een schat aan historische aanvullingen op maar barst tegelijkertijd van informatie over 'de tijd van toen'. Daarnaast is het sociale aspect alomrtegenwoordig: deze interactieve internetcommunicatie brengt inwoners dichter bij elkaar een
vorm van (volks)cultuur wordt met anderen gedeeld en tot onderdeel van de samenleving gemaakt
 
In Lombeek wil men de hype niet langer beperkt tot het internet maar wil men de groep bij elkaar brengen in een heuse reünie. Al wie gevleugelde 'Loemekse' herinneringen wil opdiepen, teamgenoten van het voetbal wil terugzien, met oud-klasgenoten wil bijkletsen, foto's wil delen, ... en het Lombeeks dialect weet te appreciëren, is welkom in het oudste café van Lombeek:
 
Café De Web
zaterdag 8 maart
18.00 tot 21.00 uur
voor 'Ne Loemeksen drink'
 
"Het wordt vast een gezellig weerzien onder het genot van een hapje en een tapje. En wat meer is ... dit is nog maar het begin", belooft organisator Jean Paul Donckerwolcke
Contact: dkw@pandora.be - 0475 47 31 52
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2014
Guido Van Cauwelaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 08 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 04 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 02 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 01 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024

archief