TERNAT - Groeten uit Bangrin

C21

TERNAT - Groeten uit Bangrin

Bangrin_dsc_0357-1__1_
 
Vertrekzaventem
Vertrek uit Zaventem met tientallen kilo's schoolgerief.
 
Spandoek
Samen met schooldirectie, dorpsoversten en de eerste schepen van Kaya, klaar voor de plechtigheden.
 
Tekeningentonendekiem
De leerkrachten van De Kiem tonen de tekeningen die de kinderen van hun school gemaakt hebben voor die van Bangrin.
 
Kiderenvoorklaslokalen
De kinderen van Bangrin voor hun met de hulp van Ternat opgebouwde klaslokalen.
 
Educatieftoneel
De leerlingen voeren een educatief toneelstuk op tegen het uithuwelijken van kinderen, wat in Burkina verboden is door de wet.
 

Woensdag om 20 uur wordt in CC De Ploter de film Groeten uit Bangrin vertoont. Het is het reisverslag van het bezoek van een dertienkoppige delegatie uit Ternat aan Bangrin in Burkina Faso. Een plaatselijke gemeenteschool werd er gebouwd met steun uit Ternat.

In juli vorig jaar werden er de eerste diploma's uitgereikt aan de leerlingen van het zesde leerjaar. Er kwam prompt een uitnodiging aan de inwoners van Ternat, die het succesverhaal van de school in Bangrin mee hebben meegemaakt door de bouw van drie van de zes klaslokalen te bekostigen. Dat geld kwam deels van verkoop van artisanaat uit Burkina en andere benefietacties en deels van subsidies van de gemeente Ternat.

Een dertienkoppige delegatie met onder meer schepen voor Internationale Samenwerking Guido Van Cauwelaert, projectverantwoordelijke Madeleine Sergooris, leerkrachten van de gemeentelijke basisschool De Kiem Wambeek en belangstellende burgers werd hartelijk ontvangen in Bangrin. Zij zamelden ook nog kilo's schoolgerief in dat aan de leerlingen en leerkrachten in Bangrin ter beschikking werd gesteld.

Er werd drie dagen gefeest met de plaatselijke bevolking met als hoogtepunt de uitreiking van de dipoma's aan de kinderen maar ook muzien en dans, educatieve films en toneel. De delegatie uit Ternat trok daarna ook nog een week rond in de rest van het land. Ook dat zie je in de film.

Vanaf 2014 wordt Ternat ook gesubsidieerd door de Vlaamse overheid voor zijn beleid Internationale Samenwerking dat naast plaatselijke sensibilisering rond Noord-Zuidbeleid en eerlijke handel (Ternat is Fair Tradegemeente) ook een luik directe samenwerking met het Zuiden bevat. In dat kader zal de band met Bangrin verder worden uitgebouwd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief