TERNAT - Bezoek uit Burkina Faso

C21

TERNAT - Bezoek uit Burkina Faso

Tidjanegroepgemeente
De afgevaardigde uit Burkina Faso en projectleidster Madeleine Sergooris uit Wambeek hadden op het gemeentehuis een gesprek met burgemeester, de schepen voor internationale samenwerking, ambtenaren van de gemeente en de directrice van de gemeenteschool.
 
Image
 
Image
 
Donderdag ontvingen burgemeester Parys en schepen voor Internationale Samenwerking Van Cauwelaert een afgevaardigde van Bangrin in Burkina Faso op het gemeentehuis. De gemeente steunt al jaren projecten in dit Afrikaanse dorp via de projectgroep van Madeleine Sergooris uit Wambeek. 
Tidjane Bary is in het land voor een privé bezoek maar maakte van de gelegenheid gebruik om verslag uit te brengen over de vanuit Ternat gesteunde projecten in zijn dorp.
Het begon met het project "Eén vrouw, éénn koe", waarbij zogenaamde microkredieten werden verstrekt aan de vrouwen van Bangrin om een koe aan te kopen. Eén derde van de melk diende voor de voeding van hun kinderen, met de verkoop van de andere twee derde konden de vrouwen hun krediet terugbetalen.
Enkele jaren geleden werd dan gestart met het bouwen van een lagere school. Vorig jaar was een dertienkoppige groep uit Ternat aanwezig op de uitreiking van de eerste diploma's in de dorpsschool van Bangrin. Met o.a. de steun van de kinderen van de gemeentescholen werd schoolgerief verzameld voor deze gelegenheid. Er werd ook geld verzameld voor het boren van een waterput aan de school. Momenteel is hiervoor al 5000 van de nodige 8000 euro verzameld.
Ondertussen staat de school geklasseerd als derde beste van het land en willen ook kinderen uit de omgeving er les komen volgen, vertelde Tidjane.
Vanaf oktober wordt er ook gestart met een eerste jaar lager secundair onderwijs en binnen drie jaar hoopt men ook hiervan diploma's te kunnen uitreiken. Met zo'n diploma hebben de kinderen perspectief op een job in de administratie of in een onderneming. Ternat beloofde alvast ook deze projecten te steunen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 jul 2014
Guido Van Cauwelaert
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief