TERNAT - Sint-Carolus is klaar voor de hittegolf

TERNAT - Sint-Carolus is klaar voor de hittegolf

Image
 

Vanaf woensdag trekt er een hittegolf over het land. Eén van de kwetsbare groepen zijn de ouderen. In het rusthuis Sint-Carolus zijn ze er op voorbereid. "Bij de koffieronde bieden we extra water aan, eventueel met grenadine want sommige bewoners hebben dat liever", zegt Laetitia Vinck, kwaliteitscoördinator van het woonzorgcentrum, en vervolgt: "En ook de keuken bereidt zich voor. Zo zijn er ijsjes in huis en voorzien we extra's als watermeloen. En onze zorgmedewerkers zorgen ervoor dat de bewoners zich lichter kleden. Dat is minder evident dan het lijkt. Veel ouderen hebben niet zo'n realistisch beeld van hoe warm het precies is en trekken bij wijze van spreken drie pulls aan als het buiten 30 graden is."

Zorg voor ouderen die nog thuis wonen

Laetitia doet ook een oproep om goed te zorgen voor ouderen die nog thuis wonen. Veel ouderen hebben minder dorst. Het is belangrijk hen aan te sporen meer te drinken bij heet weer. Heb je een alleenstaande oudere buur, vraag dan eens of ze iets nodig heeft van de winkel. Als het zo warm is blijft zo iemand beter in de koelte.

De hittegolf zou aanhouden tot het weekend. Maandag kunnen weer ademhalen. Dan blijft het kwik halfweg de twintig graden steken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 jun 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 06 apr 2020
Guido Van Cauwelaert | 06 apr 2020
Guido Van Cauwelaert | 05 apr 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 31 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mrt 2020

archief