Aanpassingen Circulatie- en parkeerplan centrum TERNAT worden besproken met bevolking

C21

Aanpassingen Circulatie- en parkeerplan centrum TERNAT worden besproken met bevolking

2015-04-30_08
In de versmalling van de Keizerstraat wil men eenrichting invoeren. De veiligheid van de voetgangers kan niet gewaarborgd worden in huidige situatie als gevolg van agressieve automobilisten die over de voetpaden rijden)
 

Het gemeentebestuur gaat met de bevolking en de verschillende fracties in de gemeenteraad een aantal voorstellen bespreken om het circulatie- en parkeerplan van het centrum van Ternat te verbeteren.

Dit zijn de belangrijkste voorstellen:
-              In de versmalling van de Keizerstraat eenrichting invoeren. De veiligheid van de voetgangers kan niet gewaarborgd worden in huidige situatie als gevolg van agressieve automobilisten die over de voetpaden rijden)
-              Geen dubbele richting meer op het Marktplein en in de plaats een kleine lus Marktplein-Verbrugghenstraat-Keizerstraat-Statiestraat. Opnieuw parkeerplaatsen aan de kant van de krantenwinkel (minder conflictmanoeuvres). Fietsers gaan mee in deze richting. Fietspad in tegenrichting op dezelfde plaats. (Minder conflictmanoeuvres) Het voetpad langs de horecakant uitbreiden met plaats voor terrassen en groen. Ook in de Gemeentehuisstraat wordt het laatste stukje verbeterd (in het kader van het onderhoudswerkencontract) .
Andere voorstellen
-              De rijrichtingen aanpassen zodat er eigenlijk een ring komt rond het centrum voor het doorgaand verkeer, vertrekkend van hoek Statiestraat/Keizerstraat naar hoek Keizerstraat/Bodegemstraat en terug via Bodegemstraat-(tweede deel)gemeentehuisstraat-Molenstraat naar Brusselstraat. Verkeer uit Wambeek kan via de A. De Feyterstraat nog richting Bodegem én richting Gemeentehuis. Het omkeren van de rijrichting in combinatie met de kleine lussen (zie hieronder) maakt het wel onmogelijk om eenrichtingsverkeer in te voeren in het eerste deel van de Keizerstraat (wat door de inwoners gevraagd wordt).
-              In het centrum twee kleine lussen nl. Markt-Verbrugghen-Keizer-Statie en Marktplein-Gemeentehuis-Molenstraat-Brusselstraat
-              De verkeersdruk wordt gedeeltelijk verlegd van Keizerstraat naar Molenstraat
-              Er komen een 15-tal extra parkeerplaatsen op het Marktplein
-              Op termijn in eerste stukje Keizerstraat versmalling rijbaan, en daarnaast parkeerstrook door recuperatie deel brede voetpad.
- Er komen extra parkeerplaatsen aan het nieuwe gemeentehuis, kant bibliotheek. Het gemeentebestuur koopt daarvoor een aanpalende grond aan van een particulier waarop nog een 15-tal parkeerplaatsen kunnen gerealiseerd worden.
- In augustus wordt verder overlegd met de basisschool van het Gemeenschapsonderwijs Horizon om een extra parking te realiseren tussen de Keizerstraat en het nieuw gemeentehuis.
- Er werd ook een overeenkomst afgesloten met de katholieke school om samen tussen de ’t Serclaesstraat en park Kruikenburg een grote parking te realiseren.

Contact : mobiliteit@ternat.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 19 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 jun 2024

archief