Gemeente TERNAT en NMBS beveiligen samen fietsparking

C21

Gemeente TERNAT en NMBS beveiligen samen fietsparking

Guido_fietsenstalling_station
"Minder toegangen en camerabewaking moeten het aantal fietsendiefstallen doen verminderen", zegt schepen van Duurzaamheid en Mobiliteit Guido Van Cauwelaert van spagroen+ (foto archief)
 
Bewakingscamera_verticaal
Bewakingscamera_2_verticaal
Image
 
Image
 
Image
 

Vandaag werden er door de NMBS bewakingscamera's geplaatst in de fietsenstalling van het station van Ternat. Gemeentepersoneel plaatste een afsluiting rond de stalling. Tijdens een in oktober door schepen voor duurzaamheid en mobiliteit Guido Van Cauwelaert georganiseerde vergadering werd dat zo afgesproken tussen gemeente en NMB! In 2017 komt er een nieuwe fietsenstalling in het oude pakhuis.

EERDER VERSCHENEN IN EDITIEPAJOT VAN 15 OKTOBER :

Gemeente TERNAT en NMBS gaan samen fietsparking beveiligenDe gemeente en de NMBS gaan samen de fietsenstalling aan het station beveiligen. In 2017 komt er een nieuwe fietsenstalling in het pakhuis."In afwachting van de nieuwe fietsenstalling gaan we ook het aantal toegangen tot de oude fietsenstalling verminderen zodat controle efficiënt kan gebeuren", zegt schepen voor mobiliteit en duurzaamheid Guido Van Cauwelaert (spagroen+). Eind dit jaar komt er mogelijk ook reeds camerabewaking door de veiligheidsdiensten van de NMBS.

Sinds het einde der werken aan de stationsomgeving is het station van Ternat nog meer het slachtoffer van fietsendieven. Tijdens de werken was de fietsenstalling enkel toegankelijk via het perron en was er een betere controle. Nu is de fietsenstalling weer langs vele kanten toegankelijk en is het weer gemakkelijker om er te stelen. Schepen voor Mobiliteit en Duurzaamheid Guido Van Cauwelaert (spagroen+) riep de bevoegde diensten van gemeente en NMBS samen en die kwamen tot een gezamenlijk actieplan. De gemeentediensten plaatsen zo snel mogelijk een afsluiting om het aantal toegangen tot de fietsenstalling te beperken. De NMBS probeert nog voor het einde van dit jaar camera's te plaatsen.

 

Zie ook : TERNAT - Gemeente vraagt aan NMBS veilige fietsenstallingen

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 24 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 22 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 21 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024

archief