TERNAT - CD&V en spagroen+ voorstander van brug onder spoorweg in Meersstraat

C21

TERNAT - CD&V en spagroen+ voorstander van brug onder spoorweg in Meersstraat

Meersstraatoverweg
 

Zowel CD&V-raadslid Gunter Desmet als schepen Guido Van Cauwelaert van spagroen+ zijn voorstander van een brug voor personenwagens onder de spoorweg in de Meersstraat.

 

Infrabel wil zoveel mogelijk af van overwegen. "Als auto’s, fietsers en voetgangers de sporen moeten kruisen, levert dat altijd risico’s op – want een trein kan niet zomaar stoppen. Daarom maken we er al jaren werk van om het aantal kruisingen tussen spoor en openbare weg te verminderen", klinkt het bij spoorwegbeheerder Infrabel.

Uit de streefbeeldstudie van Infrabel blijkt dat Infrabel de spooroverweg over de Meersstraat zou willen afschaffen. "De Meersstraat is echter een cruciale verbindingsweg in onze gemeente. Ook na een eventuele overbrugging of ondertunneling van de overweg op de Assesteenweg blijft de overweg op de Meersstraat onontbeerlijk", zegt CD&V-raadslid Gunter Desmet. "Zo niet moet alle verkeer omrijden via de Bosstraat of via de blijvend oververzadigde Assesteenweg (ook na de eventueel overbrugging of ondertunneling aldaar). Als Infrabel af wil van de gelijkgrondse kruisingen, dient Infrabel de spoorlijn maar te ondertunnelen. Gelet op het hoogteverschil moet dit zeker mogelijk zijn. Het is aangewezen dat de gemeente nu reeds haar standpunt duidelijk maakt aan Infrabel", laat Desmet weten.

 

Dat was ook het standpunt dat Guido Van Cauwelaert als mobiliteitsschepen verdedigde bij de gesprekken met Infrabel en de provincie.

 

"Onze gemeente heeft weinig of geen belang bij een brug onder de spoorweg op de Assesteenweg", zegt Van Cauwelaert, "integendeel, als de spoorweg dichtgaat geeft dat nu gelegenheid aan het verkeer uit de Processiestraat en de Nattestraat om de Assesteenweg op te rijden. Dat werkt een beetje als verkeerslichten", besluit de schepen.

 

Een brug voor personenwagens en fietsers onder de spoorweg in de Meersstraat en een zelfde brug onder de Assesteenweg tussen Ternat en Sint-Katherina-Lombeek", zou volgens spagroen+ het verkeer in Ternat vlotter laten verlopen.

 

Het zwaar vervoer moet dan via de Assesteenweg en niet door de dorpskom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief