TERNAT - Genoeg parkeergelegenheid in de buurt van Sint-Jozefsinstituut?

TERNAT - Genoeg parkeergelegenheid in de buurt van Sint-Jozefsinstituut?

Parkeergelegenheid_stjozef
Binnen een straal van 500 meter rond de school is er voldoende parkeergelegenheid. Met een extra ingang schuin over de Van Overstraetenlaan kan men al heel wat oplossen.
 
Image
Op deze parking op nauwelijks 500 meter van de schoolpoort is er dagelijks plaats voor 20 wagens.
 

Bij controles door de verkeerseenheid van politiezone TARL kregen ook enkele leerkrachten van het Sint-Jozefsinstituut een boete in de bus voor fout parkeren. Door de bouw van de nieuwe school hebben de leerkrachten minder parkeerplaatsen binnen de schoolcampus. Enkele personeelsleden van de school parkeerden zich dan maar een hele dag in de Dreef, waar al jaren een blauwe zone is. Die wordt toch al jaren nauwelijks gecontroleerd, schreven ze aan het gemeentebestuur.

Nochtans is er in de buurt genoeg plaats waar je reglementair kunt parkeren, zegt een andere leerkracht, die zelf per fiets komt. De (twintig) parkeerplaatsen in de Sterrenlaan (op 500 meter van de schoolingang) zijn altijd leeg. Als men een ingang maakt schuin over de Van Overstraetenlaan dan is die parking zelfs maar 300 meter van de school. Maar ook op andere plaatsen is er nog voldoende ruimte.Aan het zwembad zijn er elke dag 10 tot 50 lege plaatsen, behalve op donderdag want dan is het markt. Ook  in de Van Overstraetenlaan zijn er gemiddeld 8 tot 10 lege plaatsen.

Deze leerkracht vindt de nieuwe parking die het gemeentebestuur samen met de school gaat aanleggen achter de sporthal van de school, dan ook een verkeerd signaal. Stimuleer de mensen liever om met het openbaar vervoer en de fiets te komen en gebruik de vrije ruimte voor een speelplein. Plaats meer oplaadpunten voor elektrische fietsen, dat is de toekomst.

"De klimaatopwarming gaat ons allen aan en vraagt ernstige maatregelen ook op gemeenteniveau", besluit de milieubewuste leerkracht,
Schepen voor Duurzaamheid Guido Van Cauwelaert, wil graag ingaan op deze vraag. Hij vroeg alvast aan de diensten om de mogelijkheid tot het aanleggen van een nieuwe toegang tot het gemeentelijk park Kruikenburg via de Statiestraat, te onderzoeken. Ook het plaatsen van oplaadpunten door de gemeente werd reeds voorzien. "Spijtig genoeg laat de uitvoering wat op zich wachten door personeelsgebrek", zegt de schepen.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 dec 2015
EP
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 12 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 11 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 07 aug 2019
Guido Van Cauwelaert | 31 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 22 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 18 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 16 jul 2019
Guido Van Cauwelaert | 10 jul 2019

archief