TERNAT - 15de en laatste jaar openstelling Lievesgarden voor het publiek

TERNAT - 15de en laatste jaar openstelling Lievesgarden voor het publiek

Open_tuinen_2770097245
 

De familie. Baeyens-Pots organiseert voor de 15de en spijtig genoeg ook laatste maal "Open tuinendagen" in  Lievesgarden op de Bosstraat 68 B, 1742 Ternat (St.-Katherina-Lombeek). De data zijn Zondag 12 juni , Zondag 26 juni, Zondag 24 juli en Zondag 28 augustus, telkens van 14 uur tot 18 uur. Groepen van min. 10 personen (juni, juli, augustus, begin september) na telefonische afspraak.

Inkom open tuindagen :
2.00 Euro/persoon integraal t.v.v. Kinderkankerfonds KU Leuven . Kinderen gratis. Gratis koffie, thee met koekjes en fruitsap aangeboden door de tuineigenaars.
Beschrijving tuin
"Onze tuin is een romantische cottage tuin waarvan de meest recente gedeelten zijn ingedeeld in sfeervolle tuinkamers", vertelt Lieve Pots en vervolgt:" Er zijn 17 “mixed borders” op kleur, 2 waterpartijen omringd door een weelderige beplanting, 2 klassieke vijvers, 4 pergola’s , een “secret garden”, een bloemschikgalerij , serre en biologische moestuin. In de moestuin is er een geïntegreerde (grassen)border van 18m op 6m. Er is ook een insectenborder van 150m2. In de siertuin gedijen 473 verschillende vaste planten, 110 verschillende heesters, 65 verschillende soorten rozen, 40 verschillende grassen, 40 verschillende klimplanten, verder nog talrijke bolgewassen, een- en 2-jarigen, varens en vijverplanten.
Enkele borders : voortuin, gele border, schaduwborder, astilbe- en helleboruswalk, de witte border, de blauw-gele border, de pastelborder, de hotborder, prairie- grassenborder enz.
Nieuw 2014 : bloemenborder speciaal voor bijen, vlinders en hommels (150 m2) en uitbreiding prairieborder.
De tuin is omringd door verschillende soorten hagen : fagus sylvatica (beuk), physocarpus opulifolius “Diabolo”, taxus, spirea van Houttei, prunus laurocerasus en onder bogen van beuk of rozenbogen wandel je van de ene kamer naar de andere. De borders zijn meestal afgezoomd met haagjes van buxus, lonicera nitida”Lemon” , lavendel enz. .
De serre waar in de zomer hoofdzakelijk tomaten en enkele paprika’s worden gekweekt is in het voorjaar de ideale plaats voor zaai- en stekgoed.
Als enthousiastelingen van VVPV, Landelijke Gilde, Natuurpunt, Velt en de Volkstuin voelen wij een grote verantwoordelijkheid voor het milieu, de dieren en insecten. De biologische moestuin is het domein van de heer des huizes
Achteraan in de tuin, in de schaduw van de notelaar, bevinden zich permanent 3 à 4 compost- en wachthopen en een insectenhotel.
Wij trachten te schilderen met bloemen, planten, bladvormen en bladtinten. De meeste borders hebben sierlijk gebogen vormen en het herhalen van sommige planten en struiken geeft een zekere symmetrie en rust. Wij kozen voor borders met veel vaste planten en heesters en enkele sier- en fruitbomen, waarin we rozen of clematissen laten groeien. Uiteraard is een tuin nooit af en worden er steeds nieuwe ideeën uitgewerkt. De tuin is eigen creatie en door de jaren heen werden er nieuwe tuinkamers bijgevoegd. Hanging baskets, tuindecoraties en manden vervaardigd uit berken- en wilgen twijgen, bloemstukken evenals enkele beelden verfraaien de tuin. Geur is ook van zeer groot belang. Gezellige zithoekjes trachten we altijd te omringen door geurende planten. De tuin is onze passie, onze verlengde woonkamer. Sinds we als gepensioneerden meer tijd kregen ging de sluimerende belangstelling voor natuur en alles wat met bloemen, dieren en planten te maken heeft over naar een dagelijkse bezigheid. Daarenboven zijn we heel blij dat we dankzij onze hobby gedurende 10 jaar de minstbedeelden van onze samenleving konden helpen (Poverello) en Colombiaanse straatkinderen een kans konden geven.
Sinds 2012 jaar gaat de integrale opbrengst  (ingang en verkoop zelfgekweekte vaste plantjes) naar het Kinderkankerfonds van KU Leuven. Verleden jaar mochten we 3.440 Euro storten aan het Kinderkankerfonds KU Leuven , Palliatieve Thuiszorg.
Kinderkankerfonds Leuven : https://www.uzleuven.be/kinderkankerfonds-leuven/giften-sponsoring-en-schenkingen"
Veel meer info op de drukbezochte blog : http://lievesgarden.skynetblogs.be
Groepen op afspraak (min. 10 personen) 2.5 Euro (geleid bezoek) 3.00 (geleid bezoek, koffie, thee en of fruitsap)
Evenementen tijdens de Open Tuindagen :
Keramiek voor in de tuin van Goedele Van Laer, compostering en bloemschikgalerij. Verkoop zelfgekweekte vaste planten integraal voor het Kinderkankerfonds KULeuven
 
Bewegwijzering:
E40 afrit 20: richting Ternat-Edingen, spoorweg (station Ternat) over en aan eerste verkeerslichten rechts. Kerk St-Katherina-Lombeek voorbij rijden, aan rotonde 2de afslag, nog enkele km rechtdoor tot T-kruispunt, rechts (Bosstraat).
Inlichtingen:
GSM 0496 30 41 12
http://lievesgarden.skynetblogs.be
Lieve en Herman heten U van harte welkom !
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2016
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 31 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 19 mrt 2020
Guido Van Cauwelaert | 16 mrt 2020

archief