TERNAT - Ondergrondse container voor restafval in centrum Lombeek

C21

TERNAT - Ondergrondse container voor restafval in centrum Lombeek

Img_7696_knip
 
Ondergrondse_container_open_bak_asse
De hoeveelheid afval die je per jeton kunt invoeren via de schuif van de container stemt overeen met die van een grote rode afvalzak.
 

Maandag werd in het centrum van Sint-Katherina-Lombeek, achter CC De Ploter, een ondergrondse container voor restafval geplaatst. "Daarin kan iedere burger van Ternat voortaan op elk ogenblik met zijn restafval terecht", .zegt schepen van milieu Guido Van Cauwelaert (spagroen+)

De container is ook voor Horeca en kleinhandelszaken een oplossing

"Ook de horecazaken en kleinhandelaars kunnen er terecht. De gemeente wil immers niet dat er nog afvalcontainers blijven rondslingeren op het openbaar domein", zegt de schepen.

Jetons aankopen

Om de afvalcontainer te kunnen gebruiken dien je bij de gemeente jetons aan te kopen. Die kosten 3 euro en zijn vanaf volgende week te koop aan het onthaal van het gemeentehuis. De hoeveelheid afval die je per jeton kunt invoeren via de schuif van de container stemt overeen met die van een grote rode afvalzak. 

"Met deze nieuwe dienstverlening komen we tegemoet aan de vraag van mensen die problemen hebben met de tweewekelijkse ophaling omdat ze te weinig ruimte hebben in hun appartementje of wat vlugger van hun pampers willen verlost worden", zegt de schepen. Op termijn kunnen er ook in andere wijken containers komen. Voor de eerste container werd Lombeek gekozen omdat het de meest centrale plaats van de gemeente is.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2016
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief