TERNAT - WZC Sint-Carolus gaat niet voor een seniorenweek, maar een heuse seniorenmaand!

TERNAT - WZC Sint-Carolus gaat niet voor een seniorenweek, maar een heuse seniorenmaand!

Img_1537_knip
 
Dsc05347_knip_60p
De cafetaria werd opengesteld voor alle senioren uit de gemeente. Kaarters konden het tegen elkaar opnamen voor de eer.
 
Dsc01817_knip_volksdans
De mensen van Okra uit Sint-Ulriks-Kapelle hadden voor de gelegenheid hun traditionele danskledij aangetrokken.
 
Img_1595__3__knip_jozef_en_nonnen
 

Het animatieteam van het rusthuis haalt traditiegetrouw alles uit de kast om de bewoners de hele maand november extra te verwennen in het teken van de seniorenmaand. Het startschot werd gegeven met een film van Vlaamse bodem, Brabançonne. Het werd meteen al duidelijk dat muziek, zang én dans een belangrijk gegeven zouden worden.

"Op 8 november kregen we bezoek van Gaston, die met zijn programma “Zingen met Gaston” een lach toverde op ieders gelaat", zegt Nathalie Mertens, verantwoordelijke aninatie. 

"Diezelfde week kregen we de kans te genieten van volksdansen, waarvoor onze dank aan de mensen van Okra uit Sint-Ulriks-Kapelle, die voor de gelegenheid hun traditionele danskledij hadden aangetrokken en een aantal bewoners uitnodigden om zich te wagen aan folkloristische danspasjes.

Na zoveel actie werd het hoog tijd om onze bewoners te verwennen met een overvloedig tweedaags dessertenbuffet. Met dank aan de bewoners die het animatieteam assisteerden tijdens het kokkerellen, verschillende personeelsleden, vrijwilligers én het keukenteam voor hun bakkerstalent.

Tijdens de seniorenmaand mag het contact met de buitenwereld zeker niet ontbreken. De kleuters van onze buren werden uitgenodigd voor het gymuurtje, waarin zowel de kinderen als de bejaarden konden genieten van het samenzijn. Er werd eveneens een ‘zeer geslaagde’ brug geslagen met GOAR, Gemeentelijke Ouderen Adviesraad van Ternat, zij stonden mee in voor de organisatie en presentatie van de Seniorenshow die plaatsvond in onze cafetaria. Zij kondigden met veel bravoure de zang- en danstalenten van de gemeente Ternat en het animatieteam van Sint-Carolus aan. Onze dank gaat uit naar alle dames en heren die zich hebben ingezet om onze bewoners een gezellige namiddag te bezorgen.

De volgende dag werd de cafetaria opengesteld voor alle senioren uit de gemeente. In de voormiddag kon men deelnemen aan een zestal volksspelen die ons werden bezorgd door de Sportdienst van Ternat. In de namiddag zat de cafetaria afgeladen vol met kaarters die het tegen elkaar opnamen voor de eer.

Op zondag 27 november werd de cafetaria voor de gelegenheid omgetoverd tot markt met allerlei kramen: kledij, ondergoed, slaapgerief, juwelen, handtassen, hoeden en mutsen en artisanale kerstartikelen… voor ieder wat wils. De seniorenmaand werd op maandag 28 november in schoonheid afgesloten met een viering waarna er in de afdelingsrefters geklonken werd op een geslaagde seniorenmaand, nagenietend bij een échte Vlaamse maaltijd: tomatensoep met balletjes, stoverij met frietjes, en een heerlijk stuk gebak," besluit Nathalie.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2016
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 19 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 17 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 16 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 14 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 13 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 08 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 05 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 04 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 03 okt 2017
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 26 sep 2017
Guido Van Cauwelaert | 25 sep 2017

archief